• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf tortellini maken

Posted by: hanlos    Tags:  pasta    Posted date:  oktober 26, 2013  |  No comment




Zelf tortellini maken lijkt een immense opgave. Toegegeven, je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er dan altijd zijn. Heerlijke, zelfgemaakte tortellini. En geef nu eerlijk toe: iets dat je zelf hebt gemaakt, smaakt toch per definitie lekkerder?


Zelf tortellini maken

Tortellini is een pastasoort met een vulling, net als bijvoorbeeld ravioli. De vulling kan bestaan uit bijvoorbeeld kaas en is daarmee dus ook de basis voor een heerlijke, vegetarische maaltijd. Een andere traditionele vulling is een mix van kalfsgehakt, rauwe ham en mortedella. Je serveert de tortellini met een tomatensaus. Zelf tortellini maken doe je feitelijk is 3 stappen: het maken van het deeg, het maken van de vulling en het vouwen van de vulling in het deeg.
&nbsp:

Zelf tortellini maken: wat heb je nodig?

Voor een maaltijd met tortellini voor 4 personen heb je het volgende nodig:
Materialen:

    zelf tortellini maken

  • pastamachine
  • scherp mes
  • grote pan

Ingrediënten:

  • 400 gram meel van durum tarwe (grano duro)
  • 4 verse eieren
  • 1 theelepel zout
  • 2 liter water
  • 150 gram vulling
  • 25 gram roomboter
  • 50 gram kalfsgehakt
  • 80 gram rauwe ham
  • 40 gram mortedella
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

 

Zelf tortellini maken: pastadeeg maken

  • maak van het meel en de eieren 400 gram pasta deeg (zie: zelf pasta maken)

 

Zelf tortellini maken: de vulling

  • smelt de boter in de pan en braad het gehakt op een hoog vuur snel bruin.
  • doe het gehakt in een grote kom en laat het afkoelen (bijvoorbeeld in de koelkast)
  • hak nu de rauwe ham en de mortedella fijn
  • mix de rauwe ham, mortedella, kaas en het ei door het afgekoelde gehakt
  • zet het mengsel in de koelkast, het geheel wordt nu een stevig gehakt mengsel

 

  • pak nu het pastadeeg tevoorschijn
  • snijd het deeg in stukken ter grootte van een ei
  • leg de stukken die je niet gebruikt afgedekt weg, anders drogen ze uit
  • bedek een stuk deeg met bloem en maak er een platte plak van
  • haal het deeg door de pastamachine, die nu nog op de ruimste stand staat
  • vouw het deeg meerdere malen dubbel totdat je een soepele en egale plak deeg hebt
  • herhaal deze voorgaande twee acties meerdere malen, maar zet steeds de pastamachine op een kleinere stand; de lap van deeg wordt langer en dunner
  • voor tortellini ga je door tot de dunste stand
  • bedek de plak deeg met bloem en vouw het een paar maal dubbel
  • leg het geheel even weg. Wel afgedekt anders droogt het uit en voor tortellini mag het deeg niet te droog worden, want dan plakt het niet meer bij het vouwen
  • herhaal nu deze hele actie met de andere stukken deeg

 

Zelf tortellini maken: vouwen

  • neem en lap van het deeg en snijd vierkantjes van 5 bij 5 centimeter
  • leg met een lepel een beetje vulling in het midden van elk vierkantje
  • vouw een willekeurige hoek naar de schuin tegenover liggende hoek (je krijgt een driehoek)
  • leg de lange zijde naar je toe en de punt naar voren
  • vouw nu de punt naar binnen, naar je toe
  • de buitenste punten vouw je naar elkaar toe en druk je op elkaar
  • je hebt nu zelf een tortellini gemaakt (of zoals men in Italië zal zeggen: een tortellino, want het is er immers maar één!)

 

Zelf tortellini maken: koken en serveren

  • zet een pan met 2 liter water op het vuur, doe er wat zout bij en laat het water koken
  • leg de tortellini voorzichtig in het water.
  • let op: de kooktijd is heel kort en het overkoken van het water gebeurt zeer snel. Als de pasta boven komt drijven is het klaar.
  • om zeker te weten of de tortellini klaar is, proef je er één. Hij moet beetgaar zijn (al dente)
  • giet de pasta af in een vergiet en laat de pasta goed uitlekken.
  • nu kun je de pasta opdienen en kaas en een saus toevoegen … zoals jij het wilt
  • tip: gebruik voorverwarmde borden, daar de zelfgemaakt pasta snel afkoelt.

 

Zo zie je maar: zelf tortellini maken is niet héél moeilijk. Heb je ook interesse in het maken van andere pastasoorten, kijk dan eens hieronder:

     

  • zelf ravioli maken
  • zelf spaghetti maken
  • zelf tagliatelle maken

 





Related Posts

spaghetti carbonara maken
oktober 29, 2014

  Een heerlijke spaghetti carbonara maken, is makkelijker dan jij denkt. De carbonara saus is een zeer eenvoudige...


spinazie-pesto lasagne maken
augustus 29, 2014

  Lasagne kun je in veel varianten maken. Met of zonder vlees, met uiteenlopende groenten, om maar wat ideeën te noemen....


zelf spaghetti maken
oktober 26, 2013

Spaghetti is in Nederlandse één van de meest bekende pastasoorten. Kinderen zijn er dol op, al is het alleen al omdat het zo grappig...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013