• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

spinazie-pesto lasagne maken

Posted by: hanlos    Tags:  pasta    Posted date:  augustus 29, 2014  |  No comment




 

Lasagne kun je in veel varianten maken. Met of zonder vlees, met uiteenlopende groenten, om maar wat ideeën te noemen. Een zeer verrassende en bijzonder lekkere variant is met spinazie en pesto. Een spinazie-pesto lasagne maken, doe je zo!


Spinazie-pesto lasagne maken

Lasagne is een ovenschotel en behoort tot de traditionele, Italiaanse keuken. De schotel bevat dunne bladen van pasta met een formaat van circa 10 bij 15 centimeter. Een ovenschaal wordt gevuld met meerdere lagen van deze pastabladen, waartussen, geheel naar eigen invulling, ingrediënten, zoals vlees, groenten, kaas en/of saus worden toegevoegd. De schotel wordt op lokaal niveau veelal gevuld met producten uit de eigen regio. De naam ‘lasagne’ komt overigens uit Griekenland, wist jij dat?

Een lasagne maken is niet moeilijk. Het voordeel is, dat er eigenlijk niet veel fout aan kan zijn: je kunt jouw favoriete ingrediënten toevoegen. Deze spinazie-pesto lasagne maken is ook niet heel moeilijk. De voorbereiding kost circa 20 minuten, waarna het nog 40 minuten in de oven moet!

 

Benodigdheden spinazie-pesto lasagne

Voor het maken van deze heerlijke lasagne (circa 8 porties), heb je het volgende nodig:

  • 250 gram verse lasagnebladen *
  • 500 gram spinazie (diepvries, deelblokjes)
  • 200 gram pesto al Genovese (basilicum) … liever zelf pesto maken?
  • 750 gram ricotta (3 bakjes van 250 gram)
  • 375 gram mozzarella (3 zakjes van 125 gram)
  • 250 milliliter kaassaus (pot of poedervorm)
  • 1 ui
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel versgemalen peper
  • ¼ theelepel versgemalen nootmuskaat
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • ovenschaal
  • oven
  • grote kom en garde
  • een koekenpan

* Je kunt kiezen voor zowel gedroogde lasagnebladen als ook verse lasagnebladen. Het aantal bladen dat je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal lagen dat je in de lasagne wilt. Minimaal heb je 250 gram lasagnebladen nodig (12 bladen verse lasagnebladen in één verpakking), waarmee je een lasagne van 3 lagen maken kunt.

 

Stappenplan spinazie-pesto lasagne maken

Doorloop de volgende stappen en binnen het uur zet jij een heerlijke lasagne op tafel:

  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Gebruik je gedroogde lasagnebladen, kook deze dan voor in licht gezouten, kokend water. Binnen 8 tot 10 minuten zijn de bladen ‘al dente’. Gebruik je verse lasagnebladen, dan kun je deze stap overslaan.
  • Zet de koekenpan op het vuur, voeg een klein beetje olie toe en fruit de ui.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe, meng alles goed door elkaar en bak even aan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de pesto toe. Goed mengen!
  • Doe de ricotta in een kom. Voeg een ei, zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Roer alles door elkaar tot een glad mengsel.
  • Vet de ovenschaal in en leg een eerste laag lasagnebladen op de bodem van de schaal. Leg hierover hen een laag van de spinaziemix, gevolgd door een laag van het ricotta mengsel. Leg tot slot een laagje van mozzarella hierover heen. Herhaal deze stap meermaals, zoveel keer als jij zelf wilt. Hoe dunner jij de mengsels aanbrengt, des te meer lagen je kunt maken. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag van de lasagnebladen.
  • Prepareer de kaassaus, afhankelijk van het soort kaassaus dat je hebt gekocht. Giet een laag van de kaassaus over de lasagne.
  • Bestrooi tot slot de gehele lasagne met een goede laag van de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, voorzien van enkele gaatjes, en plaats de lasagne in het midden van de oven.
  • Na 40 minuten even controleren, anders nog 5 minuten in de oven laten.

Zo makkelijk is een spinazie-pesto lasagne maken!
Eet smakelijk!

 





Related Posts

spaghetti carbonara maken
oktober 29, 2014

  Een heerlijke spaghetti carbonara maken, is makkelijker dan jij denkt. De carbonara saus is een zeer eenvoudige...


zelf spaghetti maken
oktober 26, 2013

Spaghetti is in Nederlandse één van de meest bekende pastasoorten. Kinderen zijn er dol op, al is het alleen al omdat het zo grappig...


zelf tortellini maken
oktober 26, 2013

Zelf tortellini maken lijkt een immense opgave. Toegegeven, je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er dan altijd...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013