• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf tagliatelle maken

Posted by: hanlos    Tags:  pasta    Posted date:  oktober 26, 2013  |  No comment




Zelf tagliatelle maken kost even wat tijd en energie, maar zelfgemaakt pasta is zeker de moeite waard! Met dit stappenplan kun ook jij zelf tagliatelle maken!


Zelf tagliatelle maken

Tagliatelle is een lintpasta, net als de spaghetti. De slierten van tagliatelle zijn wat breder dan spaghetti en daarom heb je meer het idee een pasta te eten. Je hebt meer de smaak van de pasta te pakken. Waar spaghetti veelal wordt gegeten met tomatensaus en gehakt, wordt bij de tagliatelle meer wat grover gesneden groenten en vlees gebruikt. Zelf tagliatelle maken is in feite de handelingen volgen als bij het zelf maken van spaghetti. Het is zelfs iets makkelijker, doordat de tagliatelle minder aan elkaar plakt vanwege de bredere slierten.

Zelf tagliatelle maken: wat heb je nodig?

De volgende zaken heb je nodig voor een hoeveelheid voor 4 personen:

 
Materialen:

  • zelf tagliatelle makenpastamachine
  • scherp mes
  • grote pan

 
Ingrediënten:

  • 400 gram meel van durum tarwe (grano duro)
  • 4 verse eieren
  • beetje bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 liter water

 

Zelf tagliatelle maken: pastadeeg maken

  • maak van het meel en de eieren 400 gram pasta deeg (zie: zelf pasta maken)

 

Zelf tagliatelle maken: aan de slag

  • snijd het deeg in stukken ter grootte van een ei
  • leg de stukken die je niet gebruikt afgedekt weg, anders drogen ze uit
  • bedek een stuk deeg met bloem en maak er een platte plak van
  • haal het deeg door de pastamachine, die nu nog op de ruimste stand staat
  • vouw het deeg meerdere malen dubbel totdat je een soepele en egale plak deeg hebt
  • herhaal deze voorgaande twee acties meerdere malen, maar zet steeds de pastamachine op een kleinere stand; de lap van deeg wordt langer en dunner
  • ga hiermee door tot op de één of twee na dunste stand
  • bedek de plak deeg met bloem en vouw het een paar maal dubbel
  • leg het geheel even weg. Wel afgedekt anders droogt het uit
  • herhaal nu deze hele actie met de andere stukken deeg
  • heb je alle stukken deeg bewerkt, dan ga je de lappen deeg snijden tot slierten tagliatelle met jouw pastasnijder op de stand voor tagliatelle (brede gaatjes)
  • snijd de lange lappen deeg op een lengte die jij wilt. Het is de lengte van jouw tagliatelle!
  • voer de lappen deeg door de pasta snijder en leg de slierten voorzichtig weg
  • strooi om de drie lappen deeg die je hebt gesneden tot spaghetti een beetje bloem over de weggelegde slierten. Dit is tegen het aan elkaar plakken
  • je gaat zo verder tot je alle lappen van deeg hebt gesneden
  • zet de pan met 2 liter water op het vuur, strooi een beetje zout in het water en laat het koken
  • leg de pasta in het water. Let op: de kooktijd is heel kort en het overkoken van het water gebeurt zeer snel. Als de pasta boven komt drijven is het klaar. Je kunt proeven. Het beste is wanneer de pasta beetgaar is (al dente).
  • giet de pasta af in een vergiet en laat de pasta goed uitlekken.
  • nu kun je de pasta opdienen en andere ingrediënten toevoegen … zoals jij het wilt
  • tip: gebruik voorverwarmde borden, daar de zelfgemaakt pasta snel afkoelt.

 
Misschien volgende keer zin in zelf spaghetti, ravioli of toch liever tortellini maken? Buon appetito!

 





Related Posts

spaghetti carbonara maken
oktober 29, 2014

  Een heerlijke spaghetti carbonara maken, is makkelijker dan jij denkt. De carbonara saus is een zeer eenvoudige...


spinazie-pesto lasagne maken
augustus 29, 2014

  Lasagne kun je in veel varianten maken. Met of zonder vlees, met uiteenlopende groenten, om maar wat ideeën te noemen....


zelf spaghetti maken
oktober 26, 2013

Spaghetti is in Nederlandse één van de meest bekende pastasoorten. Kinderen zijn er dol op, al is het alleen al omdat het zo grappig...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013