• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

spaghetti carbonara maken

Posted by: hanlos    Tags:  pasta    Posted date:  oktober 29, 2014  |  No comment




 

Een heerlijke spaghetti carbonara maken, is makkelijker dan jij denkt. De carbonara saus is een zeer eenvoudige saus op basis van rauwe eieren. De specifieke smaak van panchetta, of spek, geeft een specifieke smaak aan jouw pasta. Spaghetti carbonara maken doe je met dit stappenplan.


Spaghetti carbonara maken

Carbonara saus wordt met pasta gegeten, waarbij de combinatie met spaghetti het meest voorkomt. Spaghetti ‘alla carbonara’ is een pastagerecht met een eenvoudige saus. De eenvoud zit in de ingrediënten die vroeger óók voor de armen nog betaalbaar waren, zoals eieren, pachetta of wangspek en een kaas. De naam ‘carbonara’ of ‘alla carbonara’ zou verwijzen naar de kolenbranders in de houtskoolovens, die dit gerecht veel zouden hebben gegeten.

Spaghetti carbonara maken is niet moeilijk. Als je de juiste gerechten klaar zetten, kun je in zeer korte tijd een pan spaghetti carbonara op tafel zetten. Je kunt er voor kiezen om ook de spaghetti helemaal zelf te maken. Klik op de link om te zien hoe je spaghetti maken kunt! Omdat je met rauwe eieren werkt, is het wel verstandig het gerecht direct na het bereiden te consumeren en helemaal op te eten. Bewaren kan slechts voor beperkte tijd.

 

Benodigdheden spaghetti carbonara maken

Voor het maken van een pan spaghetti carbonara voor 4 personen, heb je nodig:

  • spaghetti carbonara maken400 gram verse spaghetti
  • 200 gram panchetta *
  • 4 eieren
  • 60 gram pecorino kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • beetje peper en zout
  • een mengkom
  • een garde
  • een koekenpan
  • een pan

 

* in plaats van panchetta, kun je ook volstaan met gerookte spekblokjes uit de supermarkt. Spaghetti carbonara maken met kwalitatief goede spek, smaakt wel lekkerder!

 

Stappenplan spaghetti carbonara maken

Aan de slag. Doorloop deze stappen en jij zet snel een pan heerlijke spaghetti carbonara op tafel!

  • Snijd de panchetta in kleine, dunne reepjes
  • Zet een koekenpan op het vuur
  • Doe de olijfolie en de boter in de pan
  • Pel de knoflook en kneus deze met bijvoorbeeld de bolle zijde van een lepel.
  • Doe de knoflook in de koekenpan
  • Voeg nu ook de panchetta reepjes toe en bak deze krokant
  • Haal de pan van het vuur en neem de knoflooktentjes uit de pan
  • Rasp de kaas
  • Zet een grote pan met 4 liter water en een schepje zout op het vuur en breng het aan de kook
  • Kook de spaghetti in 3 a 4 minuten gaar
  • Scheid ondertussen van 2 van de 4 eieren het eiwit en eigeel. Het eiwit heb je niet nodig
  • Doe de geraspte kaas, het eigeel van 2 eieren en 2 hele eieren in de mengkom en meng het door elkaar met de garde
  • Als de spaghetti gaar is, giet je het af en voeg je de spaghetti toe aan de gebakken panchetta. Meng alles goed door elkaar
  • Voeg nu ook het eimengsel toe en mix alles goed door elkaar
  • Jouw spaghetti carbonara is klaar en kan meteen worden geserveerd!

 

Je kunt jouw spaghetti carbonara meer ‘spicy’ maken door een kleine rode peper fijn te snijden en mee te bakken met de panchetta. Verwijder wel even de zaadlijsten uit de peper. Ook andere variaties op spaghetti carbonara maken, zijn vanzelfsprekend mogelijk.

 

Kijk ook eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere (pasta)gerechten!

Zo makkelijk is spaghetti carbonara maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

spinazie-pesto lasagne maken
augustus 29, 2014

  Lasagne kun je in veel varianten maken. Met of zonder vlees, met uiteenlopende groenten, om maar wat ideeën te noemen....


zelf spaghetti maken
oktober 26, 2013

Spaghetti is in Nederlandse één van de meest bekende pastasoorten. Kinderen zijn er dol op, al is het alleen al omdat het zo grappig...


zelf tortellini maken
oktober 26, 2013

Zelf tortellini maken lijkt een immense opgave. Toegegeven, je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er dan altijd...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013