• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

krabsalade maken

Posted by: hanlos    Tags:  vis    Posted date:  januari 7, 2015  |  No comment




 

Ben jij gek op vis en schaaldieren? Dan gaat een heerlijke krabsalade er zeker wel in! Je hoeft echt niet meer naar de visspecialist voor een krabsalade. Je kunt met behulp van dit stappenplan voortaan zelf krabsalade maken. Het is makkelijker dan je denkt!


Krabsalade maken

De krab behoort, net als onder andere de kreeft, tot de schaaldieren. Schaaldieren zijn zeedieren die een uitwendig pantser van kalk hebben. Er zijn veel verschillende krabsoorten. Over het algemeen zit het meeste vlees van de krab in de scharen. Deze zijn bij mannetjes groter dan bij vrouwtjes. Sommige krabsoorten zijn beschermd, vanwege het risico op overbevissing en daarmee op uitsterven.

Er is op de markt ook imitatiekrabbenvlees te krijgen: surimi. Dit ligt gewoon in de supermarkt en is veel goedkoper dan echte krab. Er wordt bij surimi gebruik gemaakt van de eiwitten van visvlees en hier worden kruiden en natuurlijke extracten van krab aan toegevoegd. Surimi smaakt net als krab en heeft zelfs dezelfde voedingswaarde. Voor koude gerechten is surimikrab een prima substituut. Surimi kun je echter niet opwarmen, want dan verliest het een deel van de smaak! Voor het maken van jouw eigen krabsalade kun jij zelf bepalen of jij echte krab of surimi wilt gebruiken. Krabsalade maken doe je zo!

 

Benodigdheden krabsalade maken

Voor het maken van krabsalade voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • krabsalade maken400 gram krab of surimi (sticks)
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel ketchup
  • 2 theelepels sherry
  • 1 theelepel citroensap
  • ¼ theelepel mosterd
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 groene paprika
  • 50 gram knolselderij
  • verse bieslook
  • paprikapoeder
  • krop bladsla
  • tomaat
  • augurk
  • een mengkom

 

Stappenplan krabsalade maken

Met deze eenvoudige stappen, tover jij in een handomdraai een krabsalade op tafel:

  • Kook de eieren hard
  • Laat de gekookte eieren afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine stukjes
  • Snijd de krab, dan wel de surimi in kleine stukjes
  • Was de paprika en snijd de helft in kleine stukjes.
  • De andere helft van de paprika kun je later gebruiken voor garnering
  • Was de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes
  • Was de bieslook en snijd deze fijn
  • Doe nu de mayonaise, ketchup, mosterd, sherry, citroensap en de cayennepeper in de mengkom en roer alles goed door elkaar
  • Voeg vervolgens ook de krab (of surimi), knolselderij, bieslook, paprika en eieren toe en roer alles goed door elkaar
  • Jouw krabsalade is bijna klaar!
  • Voor het serveren neem je een groot bord of dienschaal
  • Maak een bed van slablaadjes
  • Schep de krabsalade op de sla
  • Bestrooi de krabsalade met paprikapoeder
  • Garneer de saladeschotel met de tomaat, augurk en andere helft van de groene paprika

 

Niet iedereen is gek op de sherry in de krabsalade. Je kunt deze achterwege laten en nog steeds een heerlijke krabsalade serveren! Ook kun je de stukjes paprika en/of knolselderij achterwege laten, wanneer je dit niet lekker vind.

 

Zo makkelijk is krabsalade maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

mosselpannetje maken
januari 20, 2015

  Volgens liefhebbers is er niets lekkerder dan het mosselpannetje. Heerlijke Zeeuwse mosselen smullen uit de pan....


Maki sushi maken
december 1, 2014

  Sushi eet je in zogeheten sushi restaurants. Deze zijn in de laatste decennia sterk in opkomst. Het wordt zelfs...


sushi rijst maken
december 1, 2014

  Bij sushi maken heeft in veel gevallen de vis een hoofdrol. Echter, zonder de rijst zou de sushi geen sushi zijn....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013