• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

mosselpannetje maken

Posted by: hanlos    Tags:  vis    Posted date:  januari 20, 2015  |  No comment




 

Volgens liefhebbers is er niets lekkerder dan het mosselpannetje. Heerlijke Zeeuwse mosselen smullen uit de pan. Je hoeft echt niet naar een restaurant om te kunnen genieten van een pan vol heerlijk mosselen. Een mosselpannetje maken doe je namelijk makkelijk en snel in jouw eigen keuken. Verras je gezin of vrienden met een heerlijk mosselpannetje op tafel!


Mosselpannetje maken

De mossel is en zogeheten tweekleppig weekdier en leeft in de zee. De stevige, dunne schelp beschermt het diertje. De mossel komt veel voor aan de Belgische en Nederlandse kust. Niet alleen in het wild, maar ook gekweekt. Zo is de Oosterschelde een bekende locatie waar mosselen voor de consumptie vandaan komen. Ook in de Waddenzee wordt de mossel veel gekweekt, welke dan alsnog in de Oosterschelde zandvrij wordt gespoeld. In beide gevallen spreken we dan van Zeeuwse mosselen.

Je kunt mosselen het gehele jaar door verkrijgen, al is er weldegelijk een mosselseizoen. Deze loopt van half juli tot half april. Er bestaat een vuistregel dat je mosselen kunt eten zolang de letter ‘R’ in de maand zit. Die regel klopt dus niet helemaal! Mosselen worden in restaurants meestal geserveerd in het zogeheten mosselpannetje. Je hoeft echter niet naar een restaurant om een mosselpannetje te maken. Een mosselpannetje maken kan namelijk ook gewoon thuis en dat doe je zo!

 

Benodigdheden mosselpannetje maken

Voor het maken van een mosselpan heb je het volgende nodig:

  • mosselpannetje maken2 kilogram mosselen
  • 2 deciliter bier of witte wijn
  • 25 gram roomboter
  • 1 laurierblaadje
  • een ui
  • een prei
  • een bos bladselderij
  • een bos bladpeterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • een grote pan met deksel

 

Als je bier gebruikt, kun je zowel kiezen voor een pils of een donker bier. Wissel het eens af en ontdek zelf wat jij het lekkerste vindt!

 

Stappenplan mosselpannetje maken

Aan de slag! Een mosselpannetje maken doe je met deze stappen:

  • Ter voorbereiding verricht je het nodige snijdwerk! Snijd het laurierblaadje in de lengte door.
  • Pel en snijd de ui grof. Let wel, je hebt niet de gehele uit nodig maar 85 gram
  • Was en snijd de bladselderij grof. Je hebt 60 gram nodig!
  • Was en snijd de bladpeterselie grof. Je hebt 25 gram nodig!
  • Was en snijd de prei. Je hebt 85 gram van de prei nodig!
  • Maak de mosselen schoon onder stromend water
  • Doe 1 deciliter water in de pan en voeg de bier of de wijn toe
  • Voeg tevens de boter, het laurierblaadje en alle gesneden groenten toe
  • Doe het deksel op de pan en laat het geheel voor circa 3 minuten koken op laag vuur
  • Doe de mosselen in de pan
  • Maal wat zwarte peper boven de pan!
  • Zet het vuur hoger en kook de mosselen gaar!
  • Schep tijdens het koken met een (pol)lepel de mosselen meermaals om
  • Je bent al klaar met jouw mosselpannetje maken
  • Bij het serveren van de mosselen, schenk je ook het vocht mee in het bord. Dit smaakt lekker met een stukje brood!

 

Zo makkelijk is een mosselpannetje maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor nog meer heerlijke recepten!

 





Related Posts

krabsalade maken
januari 7, 2015

  Ben jij gek op vis en schaaldieren? Dan gaat een heerlijke krabsalade er zeker wel in! Je hoeft echt niet meer...


Maki sushi maken
december 1, 2014

  Sushi eet je in zogeheten sushi restaurants. Deze zijn in de laatste decennia sterk in opkomst. Het wordt zelfs...


sushi rijst maken
december 1, 2014

  Bij sushi maken heeft in veel gevallen de vis een hoofdrol. Echter, zonder de rijst zou de sushi geen sushi zijn....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013