Volgens liefhebbers is er niets lekkerder dan het mosselpannetje. Heerlijke Zeeuwse mosselen smullen uit de pan. Je hoeft echt niet naar een restaurant om te kunnen genieten van een pan vol heerlijk mosselen. Een mosselpannetje maken doe je namelijk makkelijk en snel in jouw eigen keuken. Verras je gezin of vrienden met een heerlijk mosselpannetje op tafel!
De mossel is en zogeheten tweekleppig weekdier en leeft in de zee. De stevige, dunne schelp beschermt het diertje. De mossel komt veel voor aan de Belgische en Nederlandse kust. Niet alleen in het wild, maar ook gekweekt. Zo is de Oosterschelde een bekende locatie waar mosselen voor de consumptie vandaan komen. Ook in de Waddenzee wordt de mossel veel gekweekt, welke dan alsnog in de Oosterschelde zandvrij wordt gespoeld. In beide gevallen spreken we dan van Zeeuwse mosselen.
Je kunt mosselen het gehele jaar door verkrijgen, al is er weldegelijk een mosselseizoen. Deze loopt van half juli tot half april. Er bestaat een vuistregel dat je mosselen kunt eten zolang de letter ‘R’ in de maand zit. Die regel klopt dus niet helemaal! Mosselen worden in restaurants meestal geserveerd in het zogeheten mosselpannetje. Je hoeft echter niet naar een restaurant om een mosselpannetje te maken. Een mosselpannetje maken kan namelijk ook gewoon thuis en dat doe je zo!
Voor het maken van een mosselpan heb je het volgende nodig:
Als je bier gebruikt, kun je zowel kiezen voor een pils of een donker bier. Wissel het eens af en ontdek zelf wat jij het lekkerste vindt!
Aan de slag! Een mosselpannetje maken doe je met deze stappen:
Zo makkelijk is een mosselpannetje maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor nog meer heerlijke recepten!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.