De kaassouffle is een populaire snack. Wil jij zelf kaassouffles maken? Vanaf nu kun óók jij zelf kaassouffles maken met dit stappenplan. Zo doe je het!
De kaassouffle heeft in de laatste decennia een enorme opmars gemaakt qua populariteit. Naast de kroket en frikandel is het nu één van de meest populaire snacks in de snackbar of om thuis te frituren. Een belangrijke reden hiervoor is dat de kaassouffle één van de weinige vegetarische snacks is.
De kaassouffle, in Nederland ook wel met één ‘f’ geschreven, zoals wij die kennen is buiten Nederland minder bekend. Hij is eind jaren ’60 bedacht door een Nederlander van een lokaal verkochte snack uitgegroeid tot een bestseller. Bestel je in landen als België of Frankrijk een kaassouffle, dan krijgt je een souffle van kaas in een potje uit de oven. Dat is wel even wat anders. In dit stappenplan spreken we verder over de kaassouffle als snack.
Voor het maken van 8 kaassouffles heb je het volgende nodig:
Met deze eenvoudige stappen kun jij in no-time zelf kaassouffles maken. Let wel, bij het werken met bladerdeeg kun je het beste snel doorwerken. Het bladerdeeg heeft de eigenschap snel droog te worden en dan kun je er minder makkelijk mee werken!
Zo makkelijk is zelf kaassouffles maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.