Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten, kun je vaak niet meer stoppen! In de bioscoop worden daarom grote emmers met zowel zoute als zoete popcorn aangeboden. Je hoeft echter niet per se naar de bioscoop voor lekkere popcorn. Jij kunt voortaan ook thuis popcorn maken met dit stappenplan. Popcorn maken doe je zo!
Popcorn is feitelijk gepofte mais. Popcorn wordt al eeuwen lang gegeten. De indianen bleken al gepofte mais te hebben gegeten, naar blijkt uit opgravingen in New Mexico. Er zijn meerdere soorten mais. Niet elke maissoort is geschikt voor popcorn maken. De mais die je veel in Nederland op de landerijen ziet staan, is niet geschikt voor popcorn. Je dient suikermais te hebben voor het maken van jouw eigen popcorn. Deze zoete mais wordt ook wel gebruikt voor salades of als hele kolf lekker op de BBQ bereid.
Voor het maken van een grote bak lekkere popcorn, heb je nodig:
* Het advies luidt om een oude pan te gebruiken. Tijdens het popcorn maken ontstaat een restaanslag, welke moeilijk te verwijderen is. Dat wordt stevig boenen en dat kan schadelijk zijn voor jouw goede pannen. Neem tevens een grote pan. Een handvol mais levert maar liefst 8 handen vol popcorn!
Bakken maar! Met deze eenvoudige stappen, kun jij zelf popcorn maken:
Zo makkelijk is popcorn maken. Veel plezier en eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekker recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.