• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

popcorn maken

Posted by: hanlos    Tags:  snacks, snoep    Posted date:  november 26, 2014  |  No comment




 

Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten, kun je vaak niet meer stoppen! In de bioscoop worden daarom grote emmers met zowel zoute als zoete popcorn aangeboden. Je hoeft echter niet per se naar de bioscoop voor lekkere popcorn. Jij kunt voortaan ook thuis popcorn maken met dit stappenplan. Popcorn maken doe je zo!


Popcorn maken

Popcorn is feitelijk gepofte mais. Popcorn wordt al eeuwen lang gegeten. De indianen bleken al gepofte mais te hebben gegeten, naar blijkt uit opgravingen in New Mexico. Er zijn meerdere soorten mais. Niet elke maissoort is geschikt voor popcorn maken. De mais die je veel in Nederland op de landerijen ziet staan, is niet geschikt voor popcorn. Je dient suikermais te hebben voor het maken van jouw eigen popcorn. Deze zoete mais wordt ook wel gebruikt voor salades of als hele kolf lekker op de BBQ bereid.

 

Benodigdheden popcorn maken

Voor het maken van een grote bak lekkere popcorn, heb je nodig:

  • popcorn makenpofmais
  • olie
  • poedersuiker (voor zoete popcorn
  • zout (voor zoute popcorn
  • water
  • oude, grote pan met deksel *
  • pollepel
  • eetlepel
  • grote schaal

 

* Het advies luidt om een oude pan te gebruiken. Tijdens het popcorn maken ontstaat een restaanslag, welke moeilijk te verwijderen is. Dat wordt stevig boenen en dat kan schadelijk zijn voor jouw goede pannen. Neem tevens een grote pan. Een handvol mais levert maar liefst 8 handen vol popcorn!

 

Stappenplan popcorn maken

Bakken maar! Met deze eenvoudige stappen, kun jij zelf popcorn maken:

  • Doe een scheut olie in de pan en verhit de olie op hoog vuur tot 200 graden Celsius. Hoe weet je of de olie op temperatuur is? Doe enkele maiskorrels als proef in de pan. Als deze direct poppen, is de olie op temperatuur. Gaat de olie roken, dan is de temperatuur te hoog!
  • Doe de mais in de pan. Doe niet te veel mais in de pan, want het volume wordt verachtvoudigd, ofwel een handvol mais verandert in 8 handen vol popcorn
  • Schud de pan goed door elkaar, zodat de olie zich goed over alle maiskorrels verspreid
  • Leg direct het deksel op de pan, met een kleine opening voor het kunnen laten ontsnappen van stoom.
  • Let op dat de opening niet te groot is, want dan springt de popcorn jou rond de oren!
  • Nu is het wachten. Je hoort de mais poppen in de pan. Zolang je nog gepop hoort, moet je niet in de pan kijken!
  • Als het poppen is afgelopen, zet je het vuur uit
  • Wacht nog even met het optillen van het deksel, omdat er door restwarmte nog steeds maiskorrels poppen kunnen
  • Nu kun je kiezen: wil je zoete of zoute popcorn?
  • Voor zoute popcorn kun je naar smaak over de popcorn in de pan strooien
  • Schep de zout goed door de popcorn
  • Voor zoete popcorn giet je de popcorn uit de pan over in een schaal
  • Doe vervolgens 4 eetlepels poedersuiker en eetlepels water in de pan waar je de popcorn in hebt gebakken
  • Verhit het suikermengsel kort, zodat het licht gaat karamelliseren
  • Zet het vuur uit en giet de popcorn terug in de pan
  • Schep de popcorn goed om in de pan, zodat de gekaramelliseerde suiker op alle popcorn komt!

 

Zo makkelijk is popcorn maken. Veel plezier en eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekker recepten en handige klustips!

 

popcorn maken 1





Related Posts

Magnum maken
november 21, 2014

  De Magnum: heerlijk romig ijs in een dikke laag chocolade. Klinkt goed, niet? Je kunt ze in veel varianten en met uiteenlopende...


kroepoek maken (bawang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. In Nederland is de kroepoek op basis van garnalen...


kroepoek maken (oedang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Er zijn wel 30 verschillende soorten kroepoek, waarbij de gebruikte...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013