• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

kroepoek maken (bawang)

Posted by: hanlos    Tags:  snacks    Posted date:  november 18, 2014  |  No comment




 

Kroepoek is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. In Nederland is de kroepoek op basis van garnalen (kroepoek oedang) het meest bekend, maar er zijn wel 30 soorten kroepoek. Een andere, heerlijke kroepoek is die op basis van knoflook (krupuk bawang). Kroepoek maken is niet heel moeilijk. Kroepoek maken doe je zo


Kroepoek maken (bawang)

De kroepoek bawang wordt gemaakt van onder andere tapiocameel en knoflook. Tapiocameel wordt gemaakt van de cassavewortel. Er zijn wel 30 soorten kroepoek in de Indonesische keuken. Lang niet alle kroepoek is bekend onder het Nederlandse volk. Dat komt mede doordat in Nederland kroepoek met name bekend is geworden van de zakken in de supermarkt en van de afhaal Chinees. Deze kroepoek is met name gebakken meel. De ‘supermarkt kroepoek’ krijgt smaak en kleur door het toevoegen van smaak- en kleurstoffen. Dat heeft niet altijd iets meer met de traditionele keuken te maken. De lekkerste kroepoek maak jij voortaan gewoon zelf! Kroepoek maken doe je met een kleine beetje hulp van zomaakjehetzelf.nl!

 

Kroepoek maken (bawang)

Voor het maken van een schaal zelfgemaakte kroepoek bawang, heb je nodig:

  • 150 gram bloem
  • 50 gram tapiocameel
  • 75 milliliter kokosmelk
  • 1 ei
  • 5 sjalot uitjes
  • kroepoek maken (bawang)2 takken selderieblad
  • 7 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • een keukenmachine
  • een kom
  • een deegroller
  • een (frituur)pan
  • (frituur)olie
  • keukenpapier

 

Kroepoek maken (bawang)

Met onderstaand stappenplan zet jij in een handomdraai heerlijke kroepoek bawang op tafel!

  • Pel de sjalotten en de knoflooktenen
  • Doe de sjalotten en knoflook in de keukenmachine en maal alles fijn
  • Doe de fijngemalen sjalotten en knoflook vervolgens in de kom en voeg het ei, tapiocameel en het zout toe. Meng alles goed door elkaar
  • Hak het selderijblad fijn en voeg toe aan het mengsel in de kom
  • Voeg ook de kokosmelk toe
  • Kneed de inhoud van de kom tot een glad deeg
  • Neem het deeg en rol het op jouw werkblad uit tot een rol van polsdikte
  • Snijd de rol in dunnen plakjes van enkele millimeters
  • Bestrooi elk plakje aan beide zijden met een beetje bloem
  • Rol elk plakje met de deegroller nogmaals plat
  • Verhit de olie in de pan tot 170 graden Celsius
  • Frituur de kroepoek goudbruin in de olie. Dat gaat vrij vlot, dus blijf erbij staan
  • Laat de kroepoek even uitlekken op een velletje keukenpapier

 

Zo makkelijk is kroepoek maken. Je kunt de kroepoek serveren met bijvoorbeeld een schaaltje zelfgemaakte pindasaus! Eet smakelijk!

 

Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor nog méér recepten, bijvoorbeeld kroepoek oedang!

 





Related Posts

popcorn maken
november 26, 2014

  Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten,...


Magnum maken
november 21, 2014

  De Magnum: heerlijk romig ijs in een dikke laag chocolade. Klinkt goed, niet? Je kunt ze in veel varianten en met uiteenlopende...


kroepoek maken (oedang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Er zijn wel 30 verschillende soorten kroepoek, waarbij de gebruikte...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013