• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

Magnum maken

Posted by: hanlos    Tags:  snacks    Posted date:  november 21, 2014  |  No comment




 

De Magnum: heerlijk romig ijs in een dikke laag chocolade. Klinkt goed, niet? Je kunt ze in veel varianten en met uiteenlopende smaken kopen in de winkel. Je hoeft echter niet per se naar een winkel om aan een Magnum te komen. Je kunt ook zelf jouw ijsje ‘a la Magnum’ maken. En dat is makkelijker dan je denkt. Zelf een Magnum maken, doe je met dit stappenplan.


Magnum maken

De Magnum kwam in 1989 op de Nederlandse markt. Het merk Ola (Unilever) introduceerde in dat jaar dit vernieuwende tussendoortje. De Magnum onderscheidde zich direct van de die in tijd verkrijgbare ijsjes, doordat het dikker en groter was. De laag chocolade rondom het roomijs was ongekend dik. De Magnum werd dan ook niet als ijsje, maar als snack of tussendoortje aan de man gebracht. Naast het enorme succes van de Magnum, kwam ook de geruchten en verhalen los. De Magnum zou qua vetten hetzelfde zijn als ‘het eten van een pakje boter’. Je weet niet welke stoffen zijn toegevoegd om het ijs van smaak, geur en kleur te voorzien. De concurrentie op de markt zat ook niet stil en kwam met soortgelijke ijsjes op de markt, maar konden het succes van de Magnum van Ola niet evenaren. Je kunt zelf ook een ijsje als de Magnum maken. Dan weet je precies welke ingrediënten er in zitten. Zelf een Magnum maken doe je zo!

 

Benodigdheden Magnum maken

Voor het maken van 10 mini-Magnums, heb je de volgende zaken nodig. Voor de roomijs vulling:

  • 200 milliliter kokosmelk
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eieren
  • 1 theelepel gelatine
  • 1 eetlepel vanille extract

magnum makenVoor de chocolade buitenkant:

  • 60 gram rauwe cacaoboter
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing
  • beetje (zee)zout
  • naar wens: een handje amandelen of andere nootjes

En verder heb je nodig:

  • ijsmachine *
  • Magnum ijsvormpjes
  • ijsstokjes
  • een kom
  • een steelpannetje
  • een garde
  • een vriezer
  • een schaal
  • bakpapier
  • 2 pannen voor smelten chocolade au-bain-marie
  • een groot glas (waar het hele ijsje in past)
  • een koekenpan (als je nootjes gebruikt)

 

* de ijsmachine is niet per se nodig. Jouw ijs wordt daarentegen romiger en krijgt minder ijskristallen, als je wél een ijsmachine gebruikt.

 

Stappenplan Magnum maken

Met deze stappen, kun jij voortaan zelf jouw Magnum maken:

  • Doe de slagroom in een kom
  • Voeg de gelatine toe en laat dit enkele minuten staan, zodat de gelatine vocht opneemt
  • Doe de kokosmelk in een steelpan en verwarm de melk
  • Giet het slagroommengsel in de melk en verwarm het mengsel. Blijf roeren, zodat de gelatine helemaal oplost. Let op, het moet niet gaan koken!
  • Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot onder de 40 graden Celsius
  • Scheid de 4 eieren en doe alleen de eierdooiers in een kommetje en klop ze los
  • Voeg de honing toe en giet een eetlepel van de warme kokosmelk bij de eieren. Roer alles goed door elkaar
  • Giet het eimengsel in het steelpannetje met warme kokosmelk
  • Laat het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur
  • Voeg het vanille extract toe en roer alles nog eens goed door elkaar
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en laat de ijsmachine haar werk doen. Let op, je hebt nog enigszins vloeibaar ijs nodig, omdat je het nog in de ijsvormpjes moet kunnen gieten. Haal het ijs dus op tijd uit de ijsmachine, eerder dan gebruikelijk
  • Neem de ijsvormpjes en vul deze met het nog enigszins vloeibare roomijs. Wanneer je de Magnum ijsvormpjes gebruikt, plaats je de ijsstokjes op voorhand al in het vormpje!
  • Plaats de gevulde ijsvormpjes in de vriezer
  • Wanneer je géén Magnum ijsvormpjes gebruikt, dien je na een halfuur invriezen, de ijsstokjes in de ijsjes te plaatsen. Plaats de ijsjes daarna weer terug in de vriezer. Ze zijn klaar als ze goed opgestijfd zijn
  • Haal de ijsjes uit de vriezer en uit de vormpjes. Mocht dat moeilijk gaan, laat ze dan een klein beetje smelten. Daarna gaat het veel soepeler
  • Leg een velletje bakpapier in een schaal en leg de ijsjes op het papier
  • Plaats de schaal wederom in de vriezer
  • Je gaat nu de chocolade voor het omhulsel maken
  • Plaats een kleine pan in een grotere pan met water, waarbij de bodem van de kleinere pan het water in het water van de grote pan hangt. Breng het water in de grote pan aan de kook
  • Smelt de cacaoboter en de kokosolie in het kleine pannetje au-bain-marie
  • Zodra de boter en olie helemaal gesmolten is, roer je de honing en het zout erdoorheen
  • Zet het vuur onder de pan met water uit, maar laat het kleine pannetje in het warme water hangen. Zo blijft de chocolade vloeibaar
  • Als je een amandel of noten Magnum wilt maken, dan kun je nu de fijngehakte noten lichten aanbranden in een koekenpan. Leg ze daarna op een bordje
  • Giet de vloeibare chocolade in een hoog, groot glas of grote beker. Let op, jouw gemaakte ijsjes moeten in het glas passen!
  • Haal de ijsjes uit de vriezer
  • Doop de ijsjes één-voor-één in de chocolade. Als je nootjes gebruikt, rol je na de chocodip, het ijsje direct door het bord met nootjes en daarna dip je het nogmaals in de chocolade. Gebruik je géén nootjes, dan mag je het ijsje ook twee keer in de chocolade dopen, voor een lekkere, dikke laag chocolade. Herhaal deze stappen met alle ijsjes
  • Leg daarna de ijsjes direct terug op het bakpapier
  • Plaats de schaal met jouw Magnums nog 5 tot 10 minuten in de vriezer, zodat de chocolade god hard kan worden
  • Jouw Magnums zijn klaar om opgegeten te worden. Tip: voordat je ze gaat eten, leg ze dan héél even buiten de vriezer. Jouw ijsjes worden dan een beetje zacht en romig

 

Zo makkelijk is een Magnum maken. Eet smakelijk!

 

Kijk ook eens op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

popcorn maken
november 26, 2014

  Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten,...


kroepoek maken (bawang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. In Nederland is de kroepoek op basis van garnalen...


kroepoek maken (oedang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Er zijn wel 30 verschillende soorten kroepoek, waarbij de gebruikte...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013