De Magnum: heerlijk romig ijs in een dikke laag chocolade. Klinkt goed, niet? Je kunt ze in veel varianten en met uiteenlopende smaken kopen in de winkel. Je hoeft echter niet per se naar een winkel om aan een Magnum te komen. Je kunt ook zelf jouw ijsje ‘a la Magnum’ maken. En dat is makkelijker dan je denkt. Zelf een Magnum maken, doe je met dit stappenplan.
De Magnum kwam in 1989 op de Nederlandse markt. Het merk Ola (Unilever) introduceerde in dat jaar dit vernieuwende tussendoortje. De Magnum onderscheidde zich direct van de die in tijd verkrijgbare ijsjes, doordat het dikker en groter was. De laag chocolade rondom het roomijs was ongekend dik. De Magnum werd dan ook niet als ijsje, maar als snack of tussendoortje aan de man gebracht. Naast het enorme succes van de Magnum, kwam ook de geruchten en verhalen los. De Magnum zou qua vetten hetzelfde zijn als ‘het eten van een pakje boter’. Je weet niet welke stoffen zijn toegevoegd om het ijs van smaak, geur en kleur te voorzien. De concurrentie op de markt zat ook niet stil en kwam met soortgelijke ijsjes op de markt, maar konden het succes van de Magnum van Ola niet evenaren. Je kunt zelf ook een ijsje als de Magnum maken. Dan weet je precies welke ingrediënten er in zitten. Zelf een Magnum maken doe je zo!
Voor het maken van 10 mini-Magnums, heb je de volgende zaken nodig. Voor de roomijs vulling:
En verder heb je nodig:
* de ijsmachine is niet per se nodig. Jouw ijs wordt daarentegen romiger en krijgt minder ijskristallen, als je wél een ijsmachine gebruikt.
Met deze stappen, kun jij voortaan zelf jouw Magnum maken:
Zo makkelijk is een Magnum maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.