• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

kipsaté maken

Posted by: hanlos    Tags:  vlees    Posted date:  oktober 31, 2014  |  No comment




 

Kipsaté, ook wel als saté ajam bekend, is een vleesgerecht. Het komt oorspronkelijk uit de Indonesische en Maleische keuken. De kipsaté is meer dan alleen stukjes vlees op een houten stokje. Kipsaté maken is niet moeilijk en kun je makkelijk zelf. Kipsaté maken doe je zo!


Kipsaté maken

Een kipsaté bestaat uit drie of meer gemarineerde stukjes kip op een stokje. Oorspronkelijk komt de saté uit de Maleisische en Indonesische keuken. Saté kan worden gemaakt met verschillende soorten vlees: varken, kip of zelfs geit (in de Oosterse landen). Elke soort saté heeft een eigen naam. Kipsaté wordt in Indonesië of Maleisië ‘saté ajam’ genoemd. Dit kan overigens per regio nog weer verschillen.

Kipsaté maken is niet moeilijk. Je maakt het verschil tussen ‘kip op een stokje’ en echt lekkere kipsaté, door het vlees ruimschoots van te voren te marineren. In de Nederlandse keuken wordt kipsaté veel gegeten met pindasaus. In de Oosterse landen wordt een andere saus hierbij gegeten. Denk aan sauzen gebaseerd op sambal of ketjap. Kipsaté maken doe je met dit stappenplan.

 

Benodigdheden kipsaté maken

Voor het maken van kipsaté voor 4 personen, heb je nodig:

  • 500 gram kipfilet
  • kipsaté maken3 eetlepels ketjap manis
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1,5 eetlepels fijngesneden knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • een diep bord
  • satéstokjes
  • een bakje warm water
  • een grill (of houtskoolvuurtje)

 

Stappenplan kipsaté maken

Doorloop deze stappen en jij zet dadelijk heerlijke kipsaté op tafel:

  • Doe de ketjap, de ui, het citroensap, de sambal en de knoflook in het diepe bord
  • Meng alles goed door elkaar en je hebt een lekkere marinade
  • Snijd de kip in blokjes, niet te groot en niet te klein
  • Leg de kip in de marinade en laat deze minimaal 1 uur liggen
  • Leg onderwijl de satéstokjes te weken in het bakje warm water. Hierdoor branden de stokjes minder snel aan tijdens het grillen
  • Rijg na de wachttijd voor het marineren, de kipstukjes aan de stokjes
  • Stook je houtskoolvuurtje op of zet de grill aan
  • Rooster je satéstokjes boven het vuurtje of in de grill. Plaats het rooster op de hoogste stand
  • Draai de stokjes geregeld om tijdens het roosteren en bestrijk de stokjes telkens met een beetje olie
  • De kipsaté moet gaar zijn, en is klaar als deze lekker bruin is

 

Zo makkelijk is kipsaté maken. Eet smakelijk!

Je eet kipsaté met bijvoorbeeld jouw zelfgemaakte pindasaus en gebakken uitjes

Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor andere lekkere gerechten, drankjes of !

 





Related Posts

leverworst maken
januari 23, 2015

  Leverworst smaakt lekker op brood, op een toastje of zo uit het vuistje. Je kunt leverworst kopen in de supermarkt....


slavink maken
januari 16, 2015

  De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt...


schnitzel maken
januari 8, 2015

  Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013