De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt en spek. Er zijn inmiddels vele varianten op de slavink bedacht. Een slavink koop je kant-en-klaar in de supermarkt of bij de slager. Zeker in de supermarkt weet jij niet wat de kwaliteit van jouw vlees is. Wil je daar zeker van zijn, ga dan zelf een slavink maken. En dat is veel makkelijker dan jij wellicht denkt. Een slavink maken doe je zó!
De slavink is een rolletje van varkensgehakt, welke wordt omwikkeld met spek. Dat mogen best 3 plakken spek zijn. Helaas zie je de slavink bij de slager en supermarkt vaak met nog maar één laagje spek, waarschijnlijk om op kosten te besparen! Ga jij voor kwaliteit en wil jij een échte slavink met een dikke jas van spek? Dan ga jij zelf jouw slavink maken! De slavink is sterk gerelateerd aan de blinde vink, waarbij het gehakt niet wordt omwikkeld met spek, maar met een hamlapje of lapje kalfsvlees. Een slavink maken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan!
Voor het maken van slavinken voor 4 personen, heb je nodig:400 gram gehakt (varken of half-om-half)
Aan de slag! Binnen een half uur zet jij lekkere slavinken op tafel!
Zo makkelijk is een slavink maken. Je eet de slavink bijvoorbeeld met een likje mosterd of ketchup! Hij wordt veelal gegeten bij de ‘Hollandse maaltijd’: samen met gekookte aardappelen en groenten.
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.