• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

slavink maken

Posted by: hanlos    Tags:  vlees    Posted date:  januari 16, 2015  |  No comment




 

De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt en spek. Er zijn inmiddels vele varianten op de slavink bedacht. Een slavink koop je kant-en-klaar in de supermarkt of bij de slager. Zeker in de supermarkt weet jij niet wat de kwaliteit van jouw vlees is. Wil je daar zeker van zijn, ga dan zelf een slavink maken. En dat is veel makkelijker dan jij wellicht denkt. Een slavink maken doe je zó!


Slavink maken

De slavink is een rolletje van varkensgehakt, welke wordt omwikkeld met spek. Dat mogen best 3 plakken spek zijn. Helaas zie je de slavink bij de slager en supermarkt vaak met nog maar één laagje spek, waarschijnlijk om op kosten te besparen! Ga jij voor kwaliteit en wil jij een échte slavink met een dikke jas van spek? Dan ga jij zelf jouw slavink maken! De slavink is sterk gerelateerd aan de blinde vink, waarbij het gehakt niet wordt omwikkeld met spek, maar met een hamlapje of lapje kalfsvlees. Een slavink maken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan!

 

Benodigdheden slavink maken

Voor het maken van slavinken voor 4 personen, heb je nodig:400 gram gehakt (varken of half-om-half)

  • 8-12 plakjes ontbijtspek
  • 2 sneetjes (oude) wit brood
  • slavink maken100 milliliter melk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • mespunt (versgeraspte) nootmuskaat
  • beetje peper en zout
  • 2 eetlepels mosterd
  • een diep bord
  • een koekenpan

 

Stappenplan slavink maken

Aan de slag! Binnen een half uur zet jij lekkere slavinken op tafel!

  • Snijd de korsten van het brood en leg het brood in het bord
  • Giet de melk over het brood
  • Knijp het brood uit met de handen
  • Kneed het brood met de nootmuskaat, kerriepoeder en peper en zout, door het gehakt
  • Maak 4 rolletjes van het gehaktmengsel
  • Leg 2 a 3 lapjes ontbijtspek op jouw werkplek, waarbij de speklappen elkaar overlappen
  • Bestrijk de speklappen met een heel dun laagje van de mosterd
  • Leg een rolletje gehakt op het spek. Vouw eerst het spek om de uiteinden van het gehaktrolletje en daarna vouw je het spek in de breedte om het gehakt!
  • De mosterd fungeert als extra plakmiddel
  • Je kunt de slavinken direct bakken, maar ook even in de koelkast bewaren
  • Je braadt de slavink gewoon in de pan. Hierbij dien je rekening te houden, dat het spek sneller bakt dan het gehakt. Daarom braad je de slavink op een laag tot middelhoog vuur!

 

Zo makkelijk is een slavink maken. Je eet de slavink bijvoorbeeld met een likje mosterd of ketchup! Hij wordt veelal gegeten bij de ‘Hollandse maaltijd’: samen met gekookte aardappelen en groenten.

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

leverworst maken
januari 23, 2015

  Leverworst smaakt lekker op brood, op een toastje of zo uit het vuistje. Je kunt leverworst kopen in de supermarkt....


schnitzel maken
januari 8, 2015

  Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten...


beef Wellington maken
december 26, 2014

  Beef Wellington is een heerlijk rundvleesgerecht. Een beef Wellington maken kost je wat tijd, maar het is meer...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013