BBQ georganiseerd? Daar hoort natuurlijk pindasaus bij! Je kunt zelf pindasaus maken met dit stappenplan. Het is niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan pindasaus uit een potje. Zelf pindasaus maken doe je zo!
De pindasaus is vanuit Indonesië naar Nederland overgekomen met de Indische Nederlanders uit de voormalige kolonie. Andere gerechten die op dezelfde wijze in de Nederlandse keukens terecht zijn gekomen zijn bijvoorbeeld nasi goreng, bami goreng, saté of kroepoek. Grappig genoeg zijn dit veel gerechten die wij tegenwoordig halen bij ‘de Chinees’. De originele pindasaus wijkt af van de pindasaus zoals wij die in Nederland kennen. De pinda’s in het recept zijn vervangen voor pindakaas. Tevens voegen wij (kokos)melk toe.
De pindasaus wordt in Nederland al lang niet meer alleen gegeten bij Aziatische gerechten. Het is een zéér populaire saus in de snackbar. Pindasaus wordt gegeten met snacks zoals de frikandel, de kroket of de berehap. Ook kun je het eten met friet, eventueel in combinatie met mayonaise en een versnipperd uitje, ook wel patatje oorlog genoemd. Heerlijk bij de BBQ is een stokbroodje met een lik pindasaus.
Je kunt op verschillende manieren aan een schaaltje pindasaus op tafel komen. Het wordt verkocht in geconcentreerde vorm of in poedervorm in de winkel. Je hoeft alleen maar water of melk toe te voegen. Ook kun je kant-en-klare pindasaus kopen. Het meest lekker en leuk is natuurlijk zelf pindasaus maken.
Voor het maken van een schaaltje pindasaus voor 4 personen heb je nodig:
Doorloop deze stappen en jij hebt binnen no-time heerlijke, zelfgemaakte pindasaus
Is jouw saus te dun? Dan kun je als volgt een saus dikker maken, ofwel binden!
Zo makkelijk is zelf pindasaus maken! Eet smakelijk
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.