Kipsaté, ook wel als saté ajam bekend, is een vleesgerecht. Het komt oorspronkelijk uit de Indonesische en Maleische keuken. De kipsaté is meer dan alleen stukjes vlees op een houten stokje. Kipsaté maken is niet moeilijk en kun je makkelijk zelf. Kipsaté maken doe je zo!
Een kipsaté bestaat uit drie of meer gemarineerde stukjes kip op een stokje. Oorspronkelijk komt de saté uit de Maleisische en Indonesische keuken. Saté kan worden gemaakt met verschillende soorten vlees: varken, kip of zelfs geit (in de Oosterse landen). Elke soort saté heeft een eigen naam. Kipsaté wordt in Indonesië of Maleisië ‘saté ajam’ genoemd. Dit kan overigens per regio nog weer verschillen.
Kipsaté maken is niet moeilijk. Je maakt het verschil tussen ‘kip op een stokje’ en echt lekkere kipsaté, door het vlees ruimschoots van te voren te marineren. In de Nederlandse keuken wordt kipsaté veel gegeten met pindasaus. In de Oosterse landen wordt een andere saus hierbij gegeten. Denk aan sauzen gebaseerd op sambal of ketjap. Kipsaté maken doe je met dit stappenplan.
Voor het maken van kipsaté voor 4 personen, heb je nodig:
Doorloop deze stappen en jij zet dadelijk heerlijke kipsaté op tafel:
Zo makkelijk is kipsaté maken. Eet smakelijk!
Je eet kipsaté met bijvoorbeeld jouw zelfgemaakte pindasaus en gebakken uitjes
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor andere lekkere gerechten, drankjes of !
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.