• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

patatas bravas maken

Posted by: hanlos    Tags:  aardappels, tapas    Posted date:  september 15, 2014  |  No comment




 

Een lekker gerecht bij het eten van tapas, is patatas bravas. De combinatie van pittige, kruidige tomatensaus met gebakken aardappelen, past goed bij het gevarieerde aanbod van een tafel vol heerlijke tapas! Zelf patatas bravas maken doe je zo!


Patatas bravas maken

De patatas bravas horen bij het brede aanbod aan tapas … kleine hapjes die in Spanje bij de aperitief worden gegeten. Patatas bravas zijn gebakken, of liever gezegd gefrituurde aardappelen met een pikante saus op basis van tomaten. Het woord ‘bravas’ verwijst naar de saus, die ook wel met andere gerechten gegeten kan worden, zoals een tortilla of mosselen! Het wordt gezien als één van de makkelijkste en tevens goedkoopste tapas, omdat je naast ingrediënten voor de saus alleen een had vol aardappelen nodig hebt. Patatas bravas maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan.

 

Benodigdheden patatas bravas maken

Voor het maken van patatas bravas voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • patatas bravas maken750 gram vastkokende aardappels
  • 2 ½ eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel ‘pimentón de la vera’ *
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden
  • 1 eetlepel rode wijn of sherry azijn
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • een pan
  • twee grote koekenpannen
  • een keukenmachine of pureerstaaf

* ‘pimentón de la vera’ is gerookt paprikapoeder. Je koopt het bij de delicatessenwinkel. Je kunt ook gewoon paprikapoeder nemen.

 

Stappenplan patatas bravas maken

Doorloop de volgende stappen en in een kwartiertje zijn jouw patatas bravas klaar!

  • Was en schil de aardappelen. Snijd ze in stukken
  • Kook de aardappelen circa 7 minuten in een pan met water, voorzien van een beetje zout
  • Doe de ui in een koekenpan en bak deze in circa 5 minuten glazig
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd eveneens de rode peper fijn, vergeet niet de zaadjes te verwijderen
  • Voeg de knoflook, rode peper en het paprikapoeder toe aan de ui en laat het één minuut meebakken. Je ruikt de heerlijke geuren
  • Voeg de tomatenblokjes, de rozemarijn, het azijn (of wijn) en een beetje zout en peper toe
  • Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15 minuten pruttelen
  • Na een kwartier haal je de pan van het vuur, laat je het even afkoelen om het vervolgens te pureren tot een gladde massa. Vervolgens giet je het weer terug in de pan en probeer je het lauwwarm te houden
  • Doe een laag van circa 2 a 2 ½ centimeter aan zonnebloemolie in een grote koekenpan en verhit de olie op een niet te hoog, maar ook niet te laag vuur. Als je de olie te snel wil verhitten, brandt het snel aan. Laat de olie rustig heet worden. Je kunt testen wanneer de olie op een juiste temperatuur is, door er een klein stukje aardappel in te werpen. Gaat het lekker pruttelen, dan is de temperatuur goed
  • Doe de aardappelen in de olie en bak ze in 5 a 6 minuten goudbruin. Schep ze tijdens het bakken geregeld om
  • Laat de aardappelen na het bakken op een stuk keukenpapier uitlekken
  • Bestrooi de gebakken aardappels met zout.
  • De aardappels en saus serveer je samen! Heel lekker bij de patatas bravas is een beetje aioli, en die maak je natuurlijk ook helemaal zelf! Zelf aioli maken doe je zo!

Zo makkelijk is patatas bravas maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

pommes duchesse maken
december 23, 2014

  Pommes duchesse zijn toefjes op basis van aardappelpuree die als bijgerecht worden geserveerd. Met pommes duchesse...


hutspot maken
november 16, 2014

  Hutspot is, net als de boerenkool stamppot, zo’n echt Hollands gerecht, dat met name in de winterperiode op tafel...


boerenkool stamppot maken
november 16, 2014

  Boerenkool stamppot is een oer-Hollands gerecht. Je maakt het van aardappels met boerenkool en slechts een kleine...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013