Een lekker gerecht bij het eten van tapas, is patatas bravas. De combinatie van pittige, kruidige tomatensaus met gebakken aardappelen, past goed bij het gevarieerde aanbod van een tafel vol heerlijke tapas! Zelf patatas bravas maken doe je zo!
De patatas bravas horen bij het brede aanbod aan tapas … kleine hapjes die in Spanje bij de aperitief worden gegeten. Patatas bravas zijn gebakken, of liever gezegd gefrituurde aardappelen met een pikante saus op basis van tomaten. Het woord ‘bravas’ verwijst naar de saus, die ook wel met andere gerechten gegeten kan worden, zoals een tortilla of mosselen! Het wordt gezien als één van de makkelijkste en tevens goedkoopste tapas, omdat je naast ingrediënten voor de saus alleen een had vol aardappelen nodig hebt. Patatas bravas maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan.
Voor het maken van patatas bravas voor 4 personen, heb je het volgende nodig:
* ‘pimentón de la vera’ is gerookt paprikapoeder. Je koopt het bij de delicatessenwinkel. Je kunt ook gewoon paprikapoeder nemen.
Doorloop de volgende stappen en in een kwartiertje zijn jouw patatas bravas klaar!
Zo makkelijk is patatas bravas maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.