• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

pommes duchesse maken

Posted by: hanlos    Tags:  aardappels    Posted date:  december 23, 2014  |  No comment




 

Pommes duchesse zijn toefjes op basis van aardappelpuree die als bijgerecht worden geserveerd. Met pommes duchesse maak je van elke gerecht een waar festijn. Kinderen zijn er gek op! Je koopt ze kant en klaar en diepgevroren in de supermarkt, maar je kunt net zo goed zelf pommes duchesse maken. Dat is namelijk heel makkelijk! Pommes duchesse maken doe je met dit stappenplan!


Pommes duchesse maken

De pommes duchesse, of voluit ‘pommes de terre duchesse’, behoren tot de Franse keuken. De Nederlandse vertaling luidt: hertoginnenaardappelen, maar pommes duchesse wordt meer gebruikt! Ze hebben een statig uiterlijk en fleuren elk gerecht, zoals een goed stuk vlees, op! Ze zijn heel makkelijk te maken, door aardappelpuree met ei, melk en een beetje peper en zout te mengen. Hoe je pommes duchesse maken moet, lees je in dit stappenplan!

 

Benodigdheden pommes duchesse maken

Voor het maken van pommes duchesse voor 6 personen, heb je nodig:

  • Pommes duchesse maken1 kilogram kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezouten (room)boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • een aardappelstamper
  • een pan
  • een spuitzak met kartelmond
  • bakpapier
  • een oven

 

Stappenplan pommes duchesse maken

Aan de slag! Pommes duchesse maken doe je met deze eenvoudige stappen:

  • Was de aardappelen en wrijf ze droog
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukjes
  • Doe ze in een pan met ruim water
  • Voeg een snufje zout toe aan het water
  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  • Haal een kopje kookvocht uit de pan
  • Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan
  • Stamp de aardappelen in de pan met de stamper tot een puree
  • Klop 1 ei los in een kopje
  • Giet het ei bij de aardappelpuree
  • Voeg de boter toe en meng alles goed door elkaar
  • Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Schep vervolgens de aardappelpuree in de spuitzak
  • Leg het vel bakpapier op de bakplaat van de oven
  • Spuit op het bakpapier rozetten met een doorsnee van circa 4 centimeter
  • Maak zoveel rozetten van de puree als mogelijk is
  • Scheid het andere ei! Je hebt alleen het eigeel nodig. Klop dit even los!
  • Bestrijk de pommes duchesse aan de buitenzijde met het eigeel voor een krokant korstje
  • Schuif de bakplaat in de oven
  • Bak jouw pommes duchesse gaar en goudbruin in circa 25 minuten
  • Vanaf 20 minuten blijf je regelmatig controleren. Indien nodig verwissel je de pommes duchesse aan de buitenzijde van de bakplaat naar het midden toe en vice versa. Zo krijgen alle pommes duchesse hetzelfde goudbruine, krokante korstje!

 

Zo makkelijk is pommes duchesse maken. Lekker met jouw zelfgemaakte mayonaise, ketchup of één van de andere sauzen. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

hutspot maken
november 16, 2014

  Hutspot is, net als de boerenkool stamppot, zo’n echt Hollands gerecht, dat met name in de winterperiode op tafel...


boerenkool stamppot maken
november 16, 2014

  Boerenkool stamppot is een oer-Hollands gerecht. Je maakt het van aardappels met boerenkool en slechts een kleine...


friet maken
november 4, 2014

  Ben jij ook zo gek op een lekker frietje? Als tussendoortje of bij een maaltijd, verse friet smaakt altijd goed....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013