knoflooksaus maken

 

Ben jij ook gek op knoflooksaus? Heerlijk bij bijvoorbeeld een broodje döner kebab of shoarma of bij de BBQ. Knoflooksaus kun je kopen in een fles of tube, maar de lekkerste knoflooksaus maak je makkelijk en snel helemaal zelf! Knoflooksaus maken doe je met dit stappenplan!


Knoflooksaus maken

Met knoflooksaus wordt in Nederland veelal een koude saus bedoeld, op basis van mayonaise of minder vette yogonaise, waarbij knoflook als smaakmaker is toegevoegd. De knoflooksaus krijgt vaak de toevoeging van fijngehakte peterselie. Ondanks de verhalen dat de peterselie de krachtige en geurige smaak van knoflook enigszins zou heffen, is het met name een decoratieve oplossing om de gele eierkleur te doorbreken. Het ziet er smakelijker uit. Knoflooksaus is sterk gerelateerd aan andere sauzen die in bijvoorbeeld het Middellandse Zeegebied worden gegeten. Denk hierbij aan aioli dat in Spanje en Italië veel wordt gegeten en tzatziki uit Griekenland.

Knoflooksaus kun je kant-en-klaar kopen in flessen of tubes. Nadeel is dat je niet weet wat er allemaal in de saus in toegevoegd om het langer houdbaar te maken of om op smaak te brengen. Dit probleem voorkom je als je zelf knoflooksaus maken gaat. Knoflooksaus maken is niet moeilijk en zo doe het!

 

Benodigdheden knoflooksaus maken

Voor het maken van knoflooksaus voor 3 a 4 personen, heb je nodig:

 

Stappenplan knoflooksaus maken

Doorloop de volgende stappen en in een handomdraai zet jij knoflooksaus op tafel:

 

Is jouw saus te dun? Dan kun je als volgt een saus dikker maken, ofwel binden!

Zo makkelijk is knoflooksaus maken. Eet smakelijk!