• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf slagroom maken

Posted by: hanlos    Tags:  dessert    Posted date:  november 6, 2013  |  No comment




Iedereen vindt slagroom lekker! Slagroom is een traktatie, niet voor niets zit het op bijna elke verjaardagstaart! De zoete smaak maakt het feest echt compleet. Koop jij jouw slagroom kant-en-klaar? Of maak je het liever zelf? Zelf slagroom maken is namelijk niet heel moeilijk. Maar wél lekker!


Zelf slagroom maken

Slagroom is een ware traktatie. Wie wilde als kind geen slagroom op zijn taart of ijs? Het is de zoetigheid die de aantrekkingskracht heeft. Slagroom kun je tegenwoordig kant-en-klaar kopen in een beker of in een spuitbus. Lekker makkelijk, maar het kan veel lekkerder. Zelf slagroom maken is niet moeilijk. En met zelf maken wordt ook niet het opkloppen van de room uit de winkel bedoeld. Je gaat écht zelf slagroom maken! Zo doe je het!

 

Ingrediënten zelf slagroom maken

zelf slagroom maken

Voor het maken van een kom heerlijke slagroom, heb je nodig:

  • 1 liter volle melk
  • 200 gram suiker
  • 2 dooiers van eieren (scheiden van het eiwit)
  • 600 gram echte boter
  • 2 pannen
  • een kom
  • garde

 

Stappenplan slagroom maken

Doorloop deze stappen en jij zet in een handomdraai lekker slagroom op tafel:

  • doe de melk, de helft (300 gram) van de boter en de suiker in een pan
  • breng het geheel al roerend aan de kook
  • doe de andere 300 gram boter in een andere pan
  • voeg de kokende melk en de 2 eierdooiers hieraan toe
  • mix alles goed door elkaar tot je een vloeibaar geheel hebt
  • laat de inhoud van de pan afkoelen
  • je hebt nu verse room, zoals je die in pakken en bekers kunt kopen in de winkel
  • giet de room in een kom
  • je kunt eventueel nog wat suiker toevoegen (niet noodzakelijk)
  • klop het geheel op met een mixer of klopper totdat de slagroom stijf is

 

Tips bij zelf slagroom maken

De slagroom is pas écht goed wanneer hij niet uit de kom valt als je deze op de kop houdt. Klop bij het maken van slagroom niet te lang, want dan wordt de room door de wrijving warm en slaat het door. Je krijgt dan boterachtige, slappe room. Je krijgt de slagroom dan niet meer stijf, wat je ook probeert.

Het slaan van de room met een garde is beter dan met een mixer, wanneer je slagroom wilt die stevig is en goed blijft staan. Door het slaan met de garde creëer je luchtbellen en die zorgen er juist voor dat de slagroom goed omhoog blijft staan.

Omdat je bij het bereiden van de slagroom in dit recept verse, rauwe eieren als ingrediënt gebruikt, kun je deze slagroom het beste direct opeten. Vanwege de rauwe eieren wordt niet aangeraden deze zelfgemaakte slagroom te gebruiken in warme maaltijden. Daarvoor kun je beter de nog te kloppen slagroom uit de supermarkt gebruiken.

 

Zo makkelijk is zelf slagroom maken. Eet smakelijk!





Related Posts

stoofpeertjes maken
november 26, 2014

  Stoofpeertjes eet je bij een feestmaaltijd als dessert. Omdat ze zo lekker zijn, kun je ze natuurlijk ook gewoon...


vanillevla maken
september 27, 2014

  Vanillevla koop je in pakken in de supermarkt. De betere vanillevla haal je in flessen bij de bio-supermarkt. De beste...


zelf tiramisu maken
januari 19, 2014

Heerlijk als toetje na een echte Italiaanse maaltijd: tiramisu! Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013