Chocoladepasta, ook wel chocopasta genoemd, is voor velen het meest favoriete broodbeleg. Wie is er niet groot mee geworden? Wist jij dat zelf chocoladepasta maken eigenlijk heel eenvoudig is? Je maakt het in een handomdraai!
In de potten chocoladepasta uit de winkel, zit veel toegevoegde suiker voor de smaak. Zelf chocoladepasta maken is niet moeilijk en alleen zó bepaal je zelf hoeveel suiker er in jouw eigengemaakte pasta gaat! Dat is een groot voordeel van het zelf maken. Je weet wat je aan jouw kinderen, of aan jezelf, te eten geeft! Vanzelfsprekend moet je wel rekening houden dat er suikers zitten in de chocolade die je gaat gebruiken. Maar ook daar heb je nog zelf keuze in.
Wat heb je nodig om zelf chocopasta te maken?
Doorloop de volgende eenvoudige stappen en jij smult binnenkort van jouw eigengemaakt chocoladepasta:
TIP: je kunt als extra ingrediënten bijvoorbeeld hazelnoten toevoegen. Rooster de hazelnoten licht in de oven, hak ze in kleine stukjes en voeg ze toe op het moment dat je de chocolade in het pannetje doet. Een andere variatie heb je door een theelepel kaneel toe te voegen!
Zo makkelijk is zelf chocoladepasta maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.