De krentenbol, wie is er niet groot mee geworden? Krentenbollen haal je bij de bakker of gewoon in de supermarkt. Maar zelf krentenbollen maken is heel makkelijk en natuurlijk zijn jouw eigengemaakte krentenbollen de allerlekkerste. Krentenbollen maken doe je met dit stappenplan.
Krentenbollen worden al heel lang gegeten. Wie heeft ze vroeger niet in de broodtrommel naar school of zwemles meegekregen? Geschiedenis leert dat de krentenbol oorspronkelijk werd gegeten bij niet-katholieke begrafenissen. Gelukkig hoef je niet meer naar een begrafenis voor een lekkere krentenbol. De krentenbol wordt tegenwoordig gegeten bij het ontbijt, lunch of zo als tussendoortje. Je eet het met of zonder beleg. Wat betreft het beleg, dat varieert per regio. Zo wordt in de Randstad de krentenbol veel met boter en suiker gegeten, terwijl in andere regio’s de krentenbol met kaas wordt gegeten.
De lekkerste krentenbollen maak je zelf en dit heb je nodig voor 12 bollen:
Aan de slag. Met deze stappen tover jij snel jouw zelfgemaakte krentenbollen op tafel:
Zo makkelijk is krentenbollen maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.