Wil jij eens wat anders dan een stukje brood bij de soep? Neem dan grissini! Deze broodstengels gaan in het Nederlands ook wel als soepstengels door het leven. Je kunt grissini of soepstengels natuurlijk kopen in de supermarkt, maar deze fabrieksmatig gemaakte stengels zijn nog niet zo lekker als wanneer je zelf soepstengels maken gaat! Met dit stappenplan kun jij voortaan zelf jouw soepstengels maken!
Soepstengels, of grissini (Italiaans), zijn knapperige stengels van brooddeeg. Ze hebben een dikte ergens tussen een potlood en een vinger. De oorsprong ligt in Turijn (Italië) en ze worden al eeuwenlang gemaakt. Je eet ze bij de soep, bij een salade of zomaar … omdat ze zo lekker zijn. De soepstengels die uit de fabriek komen (en via de supermarkt worden verkocht) zijn machinaal gemaakt. Deze stengels lijken meer op crackers. Ze worden in lange linten op de band gespoten, gebakken en in stukjes geknipt. De echte soepstengels, de grissini uit Italië, haal je nog bij de plaatselijke bakker. Hier worden ze nog met de hand gemaakt en dat proef je! Voor de lekkerste soepstengels hoef jij niet naar Italië … jij kunt ze voortaan zelf maken, dankzij zomaakjehetzelf.nl! Met dit stappenplan kun jij jouw eigen soepstengels maken … in stilo Italiano!
Voor het maken van een mand vol soepstengels, heb je het volgende nodig:
* door het gebruik van bakpoeder wordt afgeweken van de traditionele wijze van grissini maken. Dit gebeurt normaal gesproken met gist. Nadeel van bereiden met gist, is dat het deeg dan moet rijzen en dit neemt veel tijd in beslag. Door met bakpoeder te werken, win je veel tijd en de soepstengels zijn net zo lekker!
Met deze eenvoudige stappen zet jij in een handomdraai lekkere soepstengels op tafel!
Zo makkelijk is soepstengels maken! Wil je wat variatie aanbrengen, maak dan de stengels met een kwastje vochtig en bestrooi de soepstengels met maanzaad of sesamzaad, voordat ze de oven in gaan!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.