• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

croutons maken

Posted by: hanlos    Tags:  brood    Posted date:  december 25, 2014  |  No comment




 

Croutons maken jouw soep of salade helemaal af! Wanneer je zelf een heerlijke soep of salade hebt gemaakt, dan kun je eigenlijk geen croutons uit een zakje gebruiken! En al helemaal niet, als je weet dat zelf croutons maken héél makkelijk is! Croutons maken doe je met dit stappenplan!


Croutons maken

‘Crouton’ is de Franse benaming voor een kleine blokje brood, dat licht is geroosterd. Je kunt een formaat van circa 1 bij 1 bij 1 centimeter aanhouden. Je gebruikt de croutons om een soep of salade aan te kleden en wat meer kracht en smaak mee te geven. Veelal wordt (oud) wit brood gebruikt, maar je kunt ook croutons maken met bruin brood. Als je dit gaat roosteren, krijg je een meer karakteristieke smaak. De croutons krijgen extra smaak door toevoeging van kruiden of bijvoorbeeld knoflook. Je koopt croutons in verschillende smaken in de winkel, maar zelf croutons maken is echt héél makkelijk. Je kunt er nu ook jouw eigen draai aan geven, door extra kruiden toe te voegen die jij lekker vindt! Croutons maken doe je zo!

 

Benodigdheden croutons maken

Voor het maken van een kom vol zelfgemaakte croutons, heb je nodig:

  • croutons maken4 boterhammen, bij voorkeur wit en oud (niet beschimmeld)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • een koekenpan
  • velletje keukenpapier

 

Stappenplan croutons maken

Met de volgende stappen, zet jij in een handomdraai een schaal croutons of tafel!

  • Snijd de boterhammen in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter
  • Zet de koekenpan op hoog vuur en verhit de olie
  • Kneus de knoflook door er even met de bolle zijde van een lepel op te duwen tot het kraakt
  • Doe het brood en de knoflook in de pan en bak de croutons in 10 minuten goudbruin
  • Roer geregeld door de pan. Dit voorkomt aanbakken en de knoflook gaat de pan rondom!
  • Laat de croutons en knoflook na 10 minuten uitlekken op het keukenpapier

 

Zo makkelijk is croutons maken. Heerlijk in een salade of één van jouw zelfgemaakte soepen!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

soepstengels maken
januari 8, 2015

  Wil jij eens wat anders dan een stukje brood bij de soep? Neem dan grissini! Deze broodstengels gaan in het Nederlands...


pizzadeeg maken
december 24, 2014

  Wat is er nu leuker dan zelf pizza maken? En dan niet alleen de topping bepalen, maar ook het pizzadeeg maken....


stokbrood maken
november 24, 2014

  Een warm stokbrood, vers uit de oven. Dat klinkt goed, niet? Je hoeft voortaan de deur niet meer uit voor een versgebakken...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013