• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

pizzadeeg maken

Posted by: hanlos    Tags:  brood    Posted date:  december 24, 2014  |  No comment




 

Wat is er nu leuker dan zelf pizza maken? En dan niet alleen de topping bepalen, maar ook het pizzadeeg maken. Want alleen dan kun je zeggen, dat jij een echte pizzabakker bent! Veel mensen zien op tegen het maken van pizzadeeg, maar het werk vat reuze mee! Pizzadeeg maken doe je makkelijk en snel met dit stappenplan! Succes!


Pizzadeeg maken

Voor het zelf maken van een heerlijke pizza, moet je meer doen dan alleen bepalen wat je óp de pizza wilt. Dat kan natuurlijk ook, wanneer je kant en klare pizzabodems koopt. Veel leuker is het natuurlijk als jij jouw pizza helemaal zelf hebt gemaakt … dus ook het pizzadeeg. En dat is veel makkelijker dan je zou denken. Zeker wanneer je een paar keer hebt kunnen oefenen, dan draai jij jouw hand er niet meer voor om. Pizzadeeg maken doe je zo!

 

Benodigdheden pizzadeeg maken

Voor het maken van pizzadeeg voor 2 pizza’s, heb je nodig:

  • pizzadeeg maken150 gram bloem
  • 150 milliliter handwarm water (circa 40 graden Celsius)
  • ½ zakje instant gist (bijvoorbeeld Dr. Oetker of Bruggeman)
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie
  • een kommetje
  • een beslagkom
  • eventueel een keukenmachine met deeghaken

 

Stappenplan pizzadeeg maken

Met deze eenvoudige stappen kun jij voortaan zelf pizzadeeg maken:

  • Doe de gist in een kommetje
  • Voeg de suiker en 50 (!) milliliter water toe en los de gist op in het water
  • Roer alles tot een glad mengsel
  • Doe de bloem in de mengkom en voeg het zout toe
  • Meng de bloem en het zout goed door elkaar
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem
  • Giet de gistoplossing in het kuiltje
  • Schenk ook de olijfolie en de resterende 100 milliliter van het water in het kuiltje
  • Meng het geheel tot een homogene massa. Dit kan met een keukenmachine met deeghaken of met de hand. Dit mag jij zelf bepalen, want er zijn voor beide manieren voor- en nadelen!
  • Als je met de hand gaat kneden, leg dan de deegbal op een met bloem bestoven werkblad. Rol het één hand het deeg tot een korte rol. Draai het deeg een kwartslag, vouw het dubbel en herhaal deze procedure. Dit blijf je gedurende een periode van 10 minuten doen!
  • Als je het deeg met een keukenmachine met deeghaken laat kneden, laat dan de machine tot maximaal 10 minuten het deeg kneden!
  • Jouw deeg is klaar als het nog wel wat plakkerig aanvoelt, maar geen restsporen achterlaat op de wand van de kom
  • Maak een mooie bal van het deeg, leg het in de kom en dek het af met een schone theedoek
  • Zet de kom op een rustige, warme plek en laat het hier een uur staan
  • Het deeg kan nu goed rijzen
  • Na een uur maak je van het deeg 2 deegballen
  • Leg een deegbal op het werkblad, dat je eerst met bloem bestuift
  • Rol het deeg uit tot een pizzabodem van circa 20 centimeter in doorsnede
  • De randen laat je een beetje dikker, zodat jouw saus er later niet aflopen kan!

 

Zo makkelijk is pizzadeeg maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

soepstengels maken
januari 8, 2015

  Wil jij eens wat anders dan een stukje brood bij de soep? Neem dan grissini! Deze broodstengels gaan in het Nederlands...


croutons maken
december 25, 2014

  Croutons maken jouw soep of salade helemaal af! Wanneer je zelf een heerlijke soep of salade hebt gemaakt, dan kun je eigenlijk...


stokbrood maken
november 24, 2014

  Een warm stokbrood, vers uit de oven. Dat klinkt goed, niet? Je hoeft voortaan de deur niet meer uit voor een versgebakken...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013