• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

kaasstengels maken

Posted by: hanlos    Tags:  snacks    Posted date:  september 25, 2014  |  No comment




 

Kaasstengels doe het altijd goed op een feestje of borrel. Je koopt ze in de winkel, maar zelf kaasstengels is natuurlijk veel leuker en lekkerder. Je kunt ook variaties maken door bijvoorbeeld het extra kruiden toe te voegen. Kaasstengels maken doe je zo!


Kaasstengels maken

Kaasstengels zijn altijd een succes op borrels of verjaardagsfeesten. De hartige snack vind je in de winkel in verschillende soorten en maten. Naast de gewone kaasstengel zijn er varianten met extra kruiden, zoals Italiaanse kruiden, rozemarijn of extra peper en zout. Net zo makkelijk als kaasstengels kopen, is kaasstengels maken. Kaasstengels maken is super makkelijke en doe je met dit stappenplan.

 

Benodigdheden kaasstengels maken

Voor het maken van een schaal met 20 kaasstengels heb je het volgende nodig:

  • kaasstengels maken5 plakjes bladerdeeg
  • geraspte kaas *
  • zout en peper
  • een ei
  • een vork
  • bakpapier
  • een oven

* je kunt variëren met kaas om verschillende smaken kaasstengels te maken. Oude en belegen kaas zijn pittiger en steviger van smaak dan jonge en jong belegen kaas.

 

Stappenplan kaasstengels maken

Doorloop de volgende stappen en jouw kaasstengels zijn in een handomdraai klaar!

  • Verwarm de over voor op 225 graden
  • Snijd de plakken bladerdeeg in 4 reepjes
  • Leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven
  • Kluts het ei
  • Bestrijk de reepjes bladerdeeg met het ei
  • Prik met de vork gaatjes in de reepjes deeg
  • Bestrooi de reepjes deeg met de kaas
  • Naar smaak kun je peper en zout toevoegen
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de kaasstengels in 14 minuten goudbruin
  • Laat de kaasstengels na het bakken afkoelen en klaar is Kees!

Zo makkelijk is kaasstengels maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

popcorn maken
november 26, 2014

  Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten,...


Magnum maken
november 21, 2014

  De Magnum: heerlijk romig ijs in een dikke laag chocolade. Klinkt goed, niet? Je kunt ze in veel varianten en met uiteenlopende...


kroepoek maken (bawang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. In Nederland is de kroepoek op basis van garnalen...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013