Zet jij geregeld een heerlijke lasagne op tafel? En haal jij de besciamella saus uit een potje? Dat is verleden tijd … besciamella saus kun je namelijk makkelijk zelf maken. Wel zo lekker en zeker veel goedkoper! Besciamella saus maken doe je met dit stappenplan!
In de Nederlandse keuken wordt meer en meer gekookt naar de keukens uit andere landen. De Italiaanse keuken is daarbij voor velen favoriet. De variëteit aan pasta’s, pizza’s en andere heerlijke gerechten, bieden voldoende keuze om eens wat anders dan de ‘aardappelen, groente en stukje vlees’ voor te schotelen.
Een favoriete maaltijd van veel mensen, waaronder vaak ook de kinderen, is een lasagne. Een grote schaal met pastadeeg bladeren, tomatensaus, besciamella, kaas en andere ingrediënten. Je kunt zelf dingen toe voegen of weg laten. Voeg bijvoorbeeld eens groenten als spinazie, courgette of aubergine toe.
Maak jij de lasagne helemaal zelf, of laat jij je een beetje helpen door de bekende merken die veel ingrediënten kant-en-klaar aanbieden in potjes? Je kunt namelijk heel makkelijk en snel zelf pastasaus of tomatensaus maken. En zelf besciamella saus maken. Wist jij dat het zelf maken van de bijvoorbeeld de sauzen veel goedkoper is dan uit een potje. En alles wat je zelf maakt, smaakt toch per definitie veel lekkerder?
Er zijn ook recepten die voorschrijven om na het mengen van de gesmolten boter en de bloem, direct de melk toe te voegen aan het mengsel. Laat het geheel dan 20 minuten zachtjes koken, blijf wel continu roeren!
Is jouw saus te dun? Dan kun je als volgt een saus dikker maken, ofwel binden!
Zo makkelijk is zelf besciamella saus maken! Je kunt de saus ook gebruiken bij brocolli, prei, witlof. De meest gebruikte toepassing blijft toch in de lasagne. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.