• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

besciamella saus maken

Posted by: hanlos    Tags:  sauzen    Posted date:  november 21, 2013  |  No comment




Zet jij geregeld een heerlijke lasagne op tafel? En haal jij de besciamella saus uit een potje? Dat is verleden tijd … besciamella saus kun je namelijk makkelijk zelf maken. Wel zo lekker en zeker veel goedkoper! Besciamella saus maken doe je met dit stappenplan!


Besciamella saus maken

besciamella saus makenIn de Nederlandse keuken wordt meer en meer gekookt naar de keukens uit andere landen. De Italiaanse keuken is daarbij voor velen favoriet. De variëteit aan pasta’s, pizza’s en andere heerlijke gerechten, bieden voldoende keuze om eens wat anders dan de ‘aardappelen, groente en stukje vlees’ voor te schotelen.

Een favoriete maaltijd van veel mensen, waaronder vaak ook de kinderen, is een lasagne. Een grote schaal met pastadeeg bladeren, tomatensaus, besciamella, kaas en andere ingrediënten. Je kunt zelf dingen toe voegen of weg laten. Voeg bijvoorbeeld eens groenten als spinazie, courgette of aubergine toe.

Maak jij de lasagne helemaal zelf, of laat jij je een beetje helpen door de bekende merken die veel ingrediënten kant-en-klaar aanbieden in potjes? Je kunt namelijk heel makkelijk en snel zelf pastasaus of tomatensaus maken. En zelf besciamella saus maken. Wist jij dat het zelf maken van de bijvoorbeeld de sauzen veel goedkoper is dan uit een potje. En alles wat je zelf maakt, smaakt toch per definitie veel lekkerder?

 

Ingrediënten voor besciamella saus maken

  • Wat heb je nodig voor besciamella saus maken?
  • 50 gram boter
  • 50 gram patentbloem
  • 0,5 liter melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • sauspan (met dikke bodem)
  • garde

 

Stappenplan voor besciamella saus maken

  • Smelt de boter langzaam in de pan
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe
  • Roer het doorelkaar tot er een bal ontstaat
  • Leg de bal een half in de koelkast
  • Na een half uur bal in pan op zacht vuur zetten en al roerend langzaam de melk toevoegen.
  • Laat het geheel voor 5 minuten zachtjes koken
  • Blijf continu roeren om aankoeken tegen te gaan!
  • Voeg aan het einde een beetje zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe!

 

Er zijn ook recepten die voorschrijven om na het mengen van de gesmolten boter en de bloem, direct de melk toe te voegen aan het mengsel. Laat het geheel dan 20 minuten zachtjes koken, blijf wel continu roeren!

Is jouw saus te dun? Dan kun je als volgt een saus dikker maken, ofwel binden!

Zo makkelijk is zelf besciamella saus maken! Je kunt de saus ook gebruiken bij brocolli, prei, witlof. De meest gebruikte toepassing blijft toch in de lasagne. Eet smakelijk!

 





Related Posts

rabarber maken
januari 9, 2015

  Rabarber is een heel eenvoudig, maar uitermate lekker gerecht. Je maakt het van de rabarberplant en is heel simpel...


worcestersaus maken
oktober 24, 2014

  Worcestersaus, of ook wel als worcestershiresaus bekend, is een gefermenteerde saus, behorende tot de familie van de sojasaus....


sojasaus maken
oktober 24, 2014

  Sojasaus wordt vooral veel gebruikt in de Oosterse keuken. Omdat de Oosterse keukens onderling ook weer sterk verschillen,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013