Worcestersaus, of ook wel als worcestershiresaus bekend, is een gefermenteerde saus, behorende tot de familie van de sojasaus. Deze saus wordt veel gebruikt als smaakmaker bij gerechten, vooral met rundvlees. Worcestersaus kun je kopen in de winkel, maar het zelf maken is niet moeilijk. Worcestersaus maken doe je met dit stappenplan.
Worcestersaus is een gefermenteerde saus, welke dicht bij de sojasaus staat. Sojasaus vind je veel terug in de Oosterse keukens. Worcestersaus en Maggi zijn twee soja gebaseerde sauzen die in Europa bekend zijn. In Nederland is óók de ketjap bekend, mede vanwege de historische relatie met de regio rond Indonesië.
Worcestersaus wordt veel gegeten als smaakmaker bij gerechten, vooral bij rundvlees. Het wordt gebruikt als dressing in de Ceasar Salad, als ingrediënt van filet Américain of de Bloody Mary cocktail. Je koopt Worcestersaus in de winkel of toko, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Worcestersaus maken doe je zo!
Voor het maken van 1 liter worcestersaus, heb je het volgende nodig. Let wel, voor het zelf maken van deze saus is géén soja nodig:
* Melasse is een stroperige vloeistof verkregen uit het kooksel van suikerriet/suikerbiet, nadat de gekristalliseerde suiker verwijderd is.
Worcestersaus maken doe je met dit stappenplan:
Zo makkelijk is worcestersaus maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.