• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

rabarber maken

Posted by: hanlos    Tags:  sauzen    Posted date:  januari 9, 2015  |  No comment




 

Rabarber is een heel eenvoudig, maar uitermate lekker gerecht. Je maakt het van de rabarberplant en is heel simpel te bereiden. Rabarber eet je als bijgerecht of je verwerkt het in andere gerechten, zoals een cake of dessert. Rabarber maken doe je simpel en snel met behulp van dit stappenplan.


Rabarber maken

De rabarber is een groente, die al vele duizenden jaren door de mens wordt gebruikt. Waar het nu ook als voedsel dienst doet, werd de rabarber in eerste instantie gebruikt als geneesmiddel. Rabarber is van origine een groente die in het voorjaar en met name in de zomer beschikbaar is. Door kunstmatige teelt, kun je rabarber ook al vanaf de winter krijgen. De rabarber is makkelijk te bereiden. Rabarber heeft een zure smaak welke door oxaalzuur wordt veroorzaakt. Deze zure smaak van de rabarber wordt opgeheven door er bijvoorbeeld simpelweg suiker aan toe te voegen. Je eet rabarber als bij- of nagerecht. Ook kun je het verwerken in bijvoorbeeld een vlaai.

 

Benodigdheden rabarber maken

rabarber makenVoor het maken van rabarber heb je het volgende nodig:

  • 750 gram rabarber
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • een vergiet
  • een grote pan

 

Stappenplan rabarber maken

Met deze stappen zet jij in maximaal een halfuur heerlijke rabarber op tafel:

  • Was de rabarber
  • Snijd de steelaanzet van de stelen af
  • Snijd vervolgens de stelen in kleine stukken van circa 3 a 4 centimeter
  • Doe de stukken rabarber in het vergiet
  • Was de rabarber stukken nogmaals en laat ze even uitlekken i
  • Doe de rabarber in de pan, ze mogen best nog een beetje nat zijn
  • Zet de pan op een laag vuur
  • Laat de rabarber langzaam warm worden. Blijf regelmatig roeren!
  • De rabarber zal langzaamaan uit elkaar vallen en vocht komt vrij
  • Laat de rabarber op deze wijze 10 tot maximaal 15 minuten pruttelen op laag vuur
  • Voeg dan de suiker toe voor het wegnemen van de natuurlijke, zure smaak
  • Om de rabarber te laten binden, iets steviger te maken, gebruik je de maïzena
  • Jouw rabarber is klaar!
  • Je kunt het warm serveren, maar ook laten afkoelen en koud opdienen!

 

Zo makkelijk is rabarber maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

worcestersaus maken
oktober 24, 2014

  Worcestersaus, of ook wel als worcestershiresaus bekend, is een gefermenteerde saus, behorende tot de familie van de sojasaus....


sojasaus maken
oktober 24, 2014

  Sojasaus wordt vooral veel gebruikt in de Oosterse keuken. Omdat de Oosterse keukens onderling ook weer sterk verschillen,...


chilisaus maken
oktober 14, 2014

  Bij een oosterse snack hoort een beetje chilisaus! Je kunt chilisaus kopen in de supermarkt, of de betere chilisaus...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013