Rabarber is een heel eenvoudig, maar uitermate lekker gerecht. Je maakt het van de rabarberplant en is heel simpel te bereiden. Rabarber eet je als bijgerecht of je verwerkt het in andere gerechten, zoals een cake of dessert. Rabarber maken doe je simpel en snel met behulp van dit stappenplan.
De rabarber is een groente, die al vele duizenden jaren door de mens wordt gebruikt. Waar het nu ook als voedsel dienst doet, werd de rabarber in eerste instantie gebruikt als geneesmiddel. Rabarber is van origine een groente die in het voorjaar en met name in de zomer beschikbaar is. Door kunstmatige teelt, kun je rabarber ook al vanaf de winter krijgen. De rabarber is makkelijk te bereiden. Rabarber heeft een zure smaak welke door oxaalzuur wordt veroorzaakt. Deze zure smaak van de rabarber wordt opgeheven door er bijvoorbeeld simpelweg suiker aan toe te voegen. Je eet rabarber als bij- of nagerecht. Ook kun je het verwerken in bijvoorbeeld een vlaai.
Voor het maken van rabarber heb je het volgende nodig:
Met deze stappen zet jij in maximaal een halfuur heerlijke rabarber op tafel:
Zo makkelijk is rabarber maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.