Amandelspijs wordt gebruikt in veel gerechten, vooral in brood en banket. Je koopt amandelspijs kant-en-klaar in de winkel, maar veel lekkerder en leuker is het als je zelf amandelspijs maken gaat! En dat is makkelijker dan je denkt. Amandelspijs maken doe je met behulp van dit stappenplan!
Amandelspijs maken
Amandelspijs vindt je terug in veel brood en banket. Denk maar aan een kerststol, gevulde koek of banketstaaf. Deze lekkernijen kunnen niet gemaakt worden zonder amandelspijs.
Je kunt amandelspijs gewoon kopen in de winkel. Gemaakt in de fabriek en verpakt in plastic. Makkelijk en snel, dat zeker. Maar het is toch leuker en vanzelfsprekend véél lekkerder, als jij zelf jouw amandelspijs maken gaat? Met dit stappenplan gaat het jou zeker lukken! Let wel, zelfgemaakte amandelspijs smaakt het lekkerst als je het enkele dagen voordat je er iets mee gaat bakken, al maakt. Verpak het in huishoudfolie of in een afgesloten doos in de koelkast.
Benodigdheden amandelspijs maken
- 250 gram geblancheerde, gepelde en ongezouten amandelen
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 1 citroen
- 2 eetlepels water
- (notenmolen)
- keukenmachine
- een rasp voor schil citroen
- sap pers
Stappenplan amandelspijs maken
Doorloop deze eenvoudige stappen en jij maakt jouw eigen amandelspijs:
- Maal de amandelen fijn in de notenmolen of keukenmachine
- Snijd de citroen in tweeën en rasp de schil van één helft
- Pers uit de andere helft van de citroen 1 theelepel sap
- Doe nu fijngemalen amandelen, de suiker, het ei, de halve citroen (met schil geraspt), het citroensap en het water bij elkaar in de keukenmachine en mix het goed door elkaar
- Klaar is jouw amandelspijs
- Je bewaart het in een afgesloten pot of doos!
Zo makkelijk is amandelspijs maken!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!