amandelspijs maken

 

Amandelspijs wordt gebruikt in veel gerechten, vooral in brood en banket. Je koopt amandelspijs kant-en-klaar in de winkel, maar veel lekkerder en leuker is het als je zelf amandelspijs maken gaat! En dat is makkelijker dan je denkt. Amandelspijs maken doe je met behulp van dit stappenplan!


Amandelspijs maken

Amandelspijs vindt je terug in veel brood en banket. Denk maar aan een kerststol, gevulde koek of banketstaaf. Deze lekkernijen kunnen niet gemaakt worden zonder amandelspijs.

Je kunt amandelspijs gewoon kopen in de winkel. Gemaakt in de fabriek en verpakt in plastic. Makkelijk en snel, dat zeker. Maar het is toch leuker en vanzelfsprekend véél lekkerder, als jij zelf jouw amandelspijs maken gaat? Met dit stappenplan gaat het jou zeker lukken! Let wel, zelfgemaakte amandelspijs smaakt het lekkerst als je het enkele dagen voordat je er iets mee gaat bakken, al maakt. Verpak het in huishoudfolie of in een afgesloten doos in de koelkast.

 

Benodigdheden amandelspijs maken

Voor het maken van 500 gram amandelspijs, heb je nodig:

 

Stappenplan amandelspijs maken

Doorloop deze eenvoudige stappen en jij maakt jouw eigen amandelspijs:

Zo makkelijk is amandelspijs maken!

Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!