Een gevulde koek … lekker bij de koffie of gewoon als tussendoortje. Wie kent deze koek niet en wie heeft er nooit één gegeten? Je haalt ze bij de bakker of in de supermarkt, maar zelf gevulde koeken maken is niet alleen leuk om te doen. Ze smaken toch vanzelfsprekend lekkerder als je ze zelf maakt?
De gevulde koek is een typisch Hollandse koek. De koek is zo ingeburgerd geraakt, dat iedereen de koek wel kent en bijna iedereen er wel eens één heeft geproefd. De gevulde koek wordt veel gegeten bij de koffie of als snel tussendoortje. Hij wordt daarom ook veel verkocht op locaties als kiosken, benzinepompen en in school- en bedrijfskantines.
Het principe van de gevulde koek is simpel: een boven- en onderkant van boterdeeg met een zoet vulling. De koek wordt voordat hij de oven in gaat, bovenop bestreken met los geklopt ei, waardoor het die kenmerkende glans krijgt. Hij wordt helemaal afgemaakt met een halve amandel er op. Je haalt de kwaliteitskoeken bij de echte bakker. De bakker gebruikt écht amandelspijs als vulling. Goedkopere varianten, die je bijvoorbeeld veel in de supermarkten vindt, bevatten vaak banketbakkersspijs. Dat is goedkoper, maar zeker niet minder lekker! Je kunt ook zelf gevulde koeken maken. Dat is helemaal niet bijzonder moeilijk. Zeker niet met behulp van dit stappenplan.
Voor het zelf maken van 10 zelfgemaakte gevulde koeken heb je het volgende nodig:
Volg het onderstaande stappenplan en binnenkort liggen er heerlijke gevulde koeken in jouw oven!
Zo makkelijk is zelf gevulde koeken maken. Eet smakellijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.