De banketstaaf, ook wel roomboterstaaf genoemd, is een langwerpig gebak. Het wordt gemaakt van bladerdeeg en heeft een vulling van amandelspijs. Een lekkere banketstaaf koop je in de winkel of bij de bakker. Een banketstaaf maken is echter niet moeilijk, zeker niet met dit stappenplan. Doorloop de stappen en jij zet binnen afzienbare tijd een heerlijk geurende banketstaaf op tafel. Een banketstaaf maken doe je zo!
De banketstaaf is een lekkernij die vooral rond de viering van het Sinterklaas- en Kerstfeest en Pasen wordt gegeten. Menig bedrijf gebruikt de banketstaaf als relatiegeschenk. De banketstaaf wordt gemaakt van bladerdeeg en heeft een vulling van amandelspijs. Hij wordt ook verkocht als banketletter, vaak in de letters ‘M’ of ‘S’ of als krans. Je vindt de banketstaaf in de supermarkt. Met iets meer vakmanschap heeft de warme bakker er één voor je gebakken. De allerlekkerste bankstaaf maak je natuurlijk zelf. Zelf een banketstaaf maken doe je met dit stappenplan!
Voor het maken van 2 banketstaven heb je nodig:
*Je kunt bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Je kunt ook zelf bladerdeeg maken. Houd in dat geval dan rekening met de voorbereidingstijd!
** Amandelspijs kun je kant-en-klaar kopen in de winkel. Amandelspijs kun je óók zelf maken! In dat geval kun je dit het beste al enkele dagen van tevoren maken! Houd hier dus rekening mee!
Met dit stappenplan haal jij binnen het uur een heerlijke banketstaaf uit de oven:
Zo makkelijk is een banketstaaf maken!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.