• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

banketstaaf maken

Posted by: hanlos    Tags:  banket    Posted date:  november 12, 2014  |  No comment




 

De banketstaaf, ook wel roomboterstaaf genoemd, is een langwerpig gebak. Het wordt gemaakt van bladerdeeg en heeft een vulling van amandelspijs. Een lekkere banketstaaf koop je in de winkel of bij de bakker. Een banketstaaf maken is echter niet moeilijk, zeker niet met dit stappenplan. Doorloop de stappen en jij zet binnen afzienbare tijd een heerlijk geurende banketstaaf op tafel. Een banketstaaf maken doe je zo!


Banketstaaf maken

De banketstaaf is een lekkernij die vooral rond de viering van het Sinterklaas- en Kerstfeest en Pasen wordt gegeten. Menig bedrijf gebruikt de banketstaaf als relatiegeschenk. De banketstaaf wordt gemaakt van bladerdeeg en heeft een vulling van amandelspijs. Hij wordt ook verkocht als banketletter, vaak in de letters ‘M’ of ‘S’ of als krans. Je vindt de banketstaaf in de supermarkt. Met iets meer vakmanschap heeft de warme bakker er één voor je gebakken. De allerlekkerste bankstaaf maak je natuurlijk zelf. Zelf een banketstaaf maken doe je met dit stappenplan!

 

Benodigdheden banketstaaf maken

banketstaaf makenVoor het maken van 2 banketstaven heb je nodig:

  • 300 gram bladerdeeg *
  • 400 gram amandelspijs **
  • 1 ei
  • een glas en vork (los kloppen ei)
  • een oven
  • bakpapier

 

*Je kunt bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Je kunt ook zelf bladerdeeg maken. Houd in dat geval dan rekening met de voorbereidingstijd!

** Amandelspijs kun je kant-en-klaar kopen in de winkel. Amandelspijs kun je óók zelf maken! In dat geval kun je dit het beste al enkele dagen van tevoren maken! Houd hier dus rekening mee!

 

Stappenplan banketstaaf maken

Met dit stappenplan haal jij binnen het uur een heerlijke banketstaaf uit de oven:

  • Verdeel de amandelspijs in twee gelijke porties
  • Indien je bladerdeeg uit de diepvries gebruikt, ontdooi deze. Heb je het bladerdeeg zelf gemaakt, dan pak je deze er nu bij!
  • Maak van het bladerdeeg lappen ter grootte van 10 bij 35 centimeter
  • Verdeel een portie amandelspijs als een worst over één van de lappen deeg. Je legt de spijs in het midden en in de lengte over het deeg. Dit herhaal je met het andere spijs en deeglap
  • Vouw het deeg over de amandelspijs en druk het deeg goed dicht. Ook aan de uiteinden druk je het deeg helemaal dicht
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  • Leg het bakpapier op de bakplaat van de oven
  • Leg de twee banketstaven op enige afstand van elkaar en met de vouwnaad naar beneden op de bakplaat
  • Neem het ei en klop het los in een glas
  • Bestrijk de banketstaven met het los geklopte ei. Eventuele kieren in de vouwnaden smeer je dicht met het ei
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de bankstaven in circa 40 minuten gaar. Wel af en toe controleren. Indien de staven een mooie goudbruine kleur hebben, zijn ze klaar!

 

Zo makkelijk is een banketstaaf maken!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!

 





Related Posts

pindarotsjes maken
december 29, 2014

  Gek op chocolade en pinda’s? Dan is de pindarots dé chocolade snack bij uitstek voor jou! Pindarotsjes kun je natuurlijk...


biscuitjes maken
december 27, 2014

  Biscuitjes of ook wel kaakjes genoemd, zijn lekker bij de thee in de middag. De kinderen zijn er dol op. Biscuitjes...


tompouce maken
november 28, 2014

  De tompouce, of ook wel als tompoes geschreven, is een zoete lekkernij die vooral bij feestelijkheden wordt gegeten....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013