De kaassouffle is een populaire snack. Wil jij zelf kaassouffles maken? Vanaf nu kun óók jij zelf kaassouffles maken met dit stappenplan. Zo doe je het!
Zelf kaassouffles maken
De kaassouffle heeft in de laatste decennia een enorme opmars gemaakt qua populariteit. Naast de kroket en frikandel is het nu één van de meest populaire snacks in de snackbar of om thuis te frituren. Een belangrijke reden hiervoor is dat de kaassouffle één van de weinige vegetarische snacks is.
De kaassouffle, in Nederland ook wel met één ‘f’ geschreven, zoals wij die kennen is buiten Nederland minder bekend. Hij is eind jaren ’60 bedacht door een Nederlander van een lokaal verkochte snack uitgegroeid tot een bestseller. Bestel je in landen als België of Frankrijk een kaassouffle, dan krijgt je een souffle van kaas in een potje uit de oven. Dat is wel even wat anders. In dit stappenplan spreken we verder over de kaassouffle als snack.
Benodigdheden voor zelf kaassouffles maken
Voor het maken van 8 kaassouffles heb je het volgende nodig:
Stappenplan voor zelf kaassouffles maken
Met deze eenvoudige stappen kun jij in no-time zelf kaassouffles maken. Let wel, bij het werken met bladerdeeg kun je het beste snel doorwerken. Het bladerdeeg heeft de eigenschap snel droog te worden en dan kun je er minder makkelijk mee werken!
- Snijd de plakjes kaas in de vorm en op het formaat wat jij wilt voor jouw kaassouffle
- Snijd de plakjes bladerdeeg in dezelfde vorm, maar wel nét iets groter dan de plakjes kaas
- Leg een plakje kaas tussen twee plakjes bladerdeeg
- Druk de randen van twee plakjes bladerdeeg goed tegen elkaar, zonder openingen. Bij een opening zal tijdens het bakken de kaas eruit lopen
- Klop de eieren los in een beker
- Doe voldoende paneermeel in bord
- Besmeer een kaassouffle aan beide zijden met het ei
- Haal de kaassouffle door het paneermeel, totdat de kaassouffle helemaal goed bedekt is
- Herhaal deze stappen voor het maken van de andere kaassouffles
- Jouw kaassouffles zijn nu klaar om te bakken (of je kunt ze invriezen)
- Verhit frituurvet of zonnebloemolie tot 180 graden Celsius
- Bak de kaassouffles goudbruin. Tijdens het bakken af en toe omdraaien
Zo makkelijk is zelf kaassouffles maken. Eet smakelijk!
Tips bij zelf kaassouffles maken
- In plaats van alleen een plakje kaas, voeg óók een plakje ham toe voor een hamkaassouffle
- Laat het bladerdeeg achterwege en gebruik twee plakjes kaas in plaats van één