Vinaigrette is heerlijke dressing voor de salade of bij een stukje stokbrood. De lekkerste vinaigrette maak je natuurlijk zelf. Vinaigrette maken doe je met dit stappenplan
Vinaigrette is een mengsel van olie en wijnazijn. De fris zure smaak van de azijn geeft het een typerende smaak. Door het toevoegen van kruiden, knoflook en bijvoorbeeld mosterd, maak je er een waar feest van.
De naam vinaigrette komt van het Franse vinaigre, grofweg vertaald als ‘zure wijn’. Het wordt al eeuwenlang gebruikt. In de 19e eeuw werd het ook wel Franse dressing genoemd. Vinaigrette wordt vooral gebruikt als dressing in een salade. Je kunt het ook met stokbrood bij de borrel serveren.
Voor het maken van ongeveer 175 milliliter vinaigrette, heb je nodig:
De lekkerste vinaigrette maak je met deze stappen:
Zo makkelijk is vinaigrette maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.