• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

vinaigrette maken

Posted by: hanlos    Tags:  sauzen    Posted date:  september 29, 2014  |  No comment




 

Vinaigrette is heerlijke dressing voor de salade of bij een stukje stokbrood. De lekkerste vinaigrette maak je natuurlijk zelf. Vinaigrette maken doe je met dit stappenplan


Vinaigrette maken

Vinaigrette is een mengsel van olie en wijnazijn. De fris zure smaak van de azijn geeft het een typerende smaak. Door het toevoegen van kruiden, knoflook en bijvoorbeeld mosterd, maak je er een waar feest van.

De naam vinaigrette komt van het Franse vinaigre, grofweg vertaald als ‘zure wijn’. Het wordt al eeuwenlang gebruikt. In de 19e eeuw werd het ook wel Franse dressing genoemd. Vinaigrette wordt vooral gebruikt als dressing in een salade. Je kunt het ook met stokbrood bij de borrel serveren.

 

Benodigdheden vinaigrette maken

vinaigrette makenVoor het maken van ongeveer 175 milliliter vinaigrette, heb je nodig:

  • 125 milliliter olijfolie, extra vergine
  • 60 milliliter witte wijnazijn (champagne azijn mag ook)
  • 1 theelepel zéér fijn gesneden knoflook
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • beetje zout en peper
  • klein schaaltje

 

Stappenplan vinaigrette maken

De lekkerste vinaigrette maak je met deze stappen:

  • Doe de mosterd, knoflook en het azijn in het schaaltje en klop alles goed door elkaar
  • Giet er langzaam de olijfolie doorheen en roer goed door
  • Met zout en peper breng jij jouw vinaigrette op smaak

Zo makkelijk is vinaigrette maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

rabarber maken
januari 9, 2015

  Rabarber is een heel eenvoudig, maar uitermate lekker gerecht. Je maakt het van de rabarberplant en is heel simpel...


worcestersaus maken
oktober 24, 2014

  Worcestersaus, of ook wel als worcestershiresaus bekend, is een gefermenteerde saus, behorende tot de familie van de sojasaus....


sojasaus maken
oktober 24, 2014

  Sojasaus wordt vooral veel gebruikt in de Oosterse keuken. Omdat de Oosterse keukens onderling ook weer sterk verschillen,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013