tortilla maken

 

De tortilla is een ongezuurd, dun en plat brood, gemaakt van maismeel of tarwemeel. Het wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken, onder andere voor de burrito of quesadilla. Je koopt de tortilla kant-en-klaar in plastic verpakking in de supermarkt. Het is natuurlijk veel leuker en vele maken lekkerder als je zelf jouw tortilla maken gaat. En dat is makkelijker dan je denkt. Een tortilla maken doe je met dit stappenplan.


Tortilla maken

De tortilla uit de Mexicaanse keuken is een heel dun, plat brood. In de volksmond wordt het ook wel als ‘wrap’ aangeduid. Soortgelijke broden kom je ook tegen in de Surinaamse of Turkse gerechten. De naam tortilla betekent in het Spaans letterlijk: ‘kleine taart’. De naam tortilla kan verwarring opleveren omdat er ook een Spaanse tortilla bestaat. Dit is een gerecht op basis van ei en aardappelen en heeft helemaal gen relevantie tot de Mexicaanse tortilla. De Mexicaanse tortilla ook wel ‘flour tortilla’ genoemd (in het Engels) om misverstanden te voorkomen.

De tortilla kun je gewoon kopen in de supermarkt. In een verpakking van 8 stuks koop je fabrieksmatig gemaakt tortilla’s, waarmee je prima jouw burrito’s of enchilada’s maken kunt. Zeker als je weinig tijd hebt is dat best makkelijk. Als je eenmaal zelf jouw tortilla maken gaat, dan wil je nooit meer anders. Hoe je een tortilla maken kunt, lees je in dit plan.

 

Benodigdheden tortilla maken

Voor het maken van 6 tortilla’s heb je nodig:

 

Stappenplan tortilla maken

Doorloop deze eenvoudige stappen en jij hebt snel 6 heerlijke tortilla’s die je kunt gebruiken voor jouw (Mexicaanse) gerechten!

 

Zo makkelijk is tortilla maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!