Spaanse tortilla maken

 

Een Spaanse tortilla is een gerecht op basis van eieren en aardappelen. Deze dikke omelet behoort tot de traditionele Spaanse keuken en is in vele variaties te maken en eten. Door ingrediënten toe te voegen, kun je er eindeloos mee variëren. Je kunt een lekkere tortilla eten in een Spaanse restaurant, maar je kunt ook zelf een tortilla maken. Een Spaanse tortilla maken doe je zo!


Tortilla maken

De tortilla is een dikke omelet en heeft een vaste plaats in de Spaanse keuken. De naam ‘tortilla’ wordt ook gebruikt voor een maispannenkoek die met name veel in de Mexicaanse keuken wordt gebruikt. De Spaanse tortilla kan 3 tot wel 10 centimeter dik zijn. Er zijn documenten uit begin 19e eeuw waar reeds wordt geschreven over de tortilla.

De tortilla kan op veel manier worden gemaakt. Het verschil zit met name in toegevoegde ingrediënten. In vele regio’s in Spanje voegt men uiteenlopende, lokale ingrediënten toe. Denk aan vis in de Noordelijke kuststreken, spinazie en aubergine in Catalonië of paprika, champignons, chorizo of doperwten. Standaard bevat de tortilla aardappelen en eieren.

De tortilla kun je bestellen in elk Spaans restaurant. Zeker in de afgelopen jaren zijn de zogeheten tapas restaurants in aantallen toegenomen. Je hoeft echter niet per se naar een restaurant voor een tortilla. Een tortilla maken kun je ook zelf. Een tortilla maken doe je met dit stappenplan.

 

Benodigdheden Spaanse tortilla maken

Voor het maken van een tortilla voor circa 6 personen, heb je nodig:

 

Stappenplan tortilla maken

Aan de slag! Binnen een uur zet jij een heerlijke tortilla op tafel:

 

Zo makkelijk is een Spaanse tortilla maken. Eet smakelijk!

Wil je ook eens andere Spaanse hapjes (tapas) maken? Denk eens aan patatas bravas.