• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

ui snipperen

Posted by: hanlos    Tags:  keuken, ui    Posted date:  december 19, 2014  |  No comment




 

Een ui wordt in heel veel gerechten gebruikt. Bij het lezen van het recept staat geschreven: ‘ui snipperen’! Wat is een ui snipperen en hoe doe je dat? Dit stappenplan leert jou de meest handige manier om een ui te snipperen!


Ui snipperen

uien snipperen Met het snipperen van een ui wordt bedoeld, dat de ui in gelijkmatige, kleine blokjes wordt gesneden. Je kunt voor een ui snipperen verschillende gereedschappen gebruiken: een (koks)mes, mandoline of de keuken-machine. Het mes werkt het meest precies, je kunt de ui in zeer gelijkmatige blokjes snijden. Ook blijven de sappen goed in de ui bewaard. De keukenmachine daarentegen hakt de ui in kleine stukken, maar is verre van nauwkeurig voor wat betreft gelijkmatigheid. Ook komen de sappen vrij uit de ui, wanneer de keukenmachine wordt gebruikt!

Wat is de toegevoegde waarde van gelijkmatige blokjes, wanneer de gesnipperde ui in een gerecht wordt gebruikt, waar je daar niets van terug ziet? Denk bijvoorbeeld aan een risotto of andere éénpansgerecht. Terechte opmerking, die is er niet. In een frisse salade oogt het daarentegen juist wel mooier. Aan jouw de keuze!

 

Stappenplan ui snipperen

Met onderstaande stappen, kun jij voortaan als een professional een ui snipperen:

  • Het puntje van de ui snijd je eraf, het worteleinde laat je zitten
  • Een ui is gelaagd en het worteleinde houdt de lagen van de ui bij elkaar!
  • Snijd de ui in de lengte doormidden
  • Pel de ui en verwijder de witte vlies
  • Leg de ui met de platte kant op jouw snijplank, met het worteleinde van je af
  • Snijd met een scherp mes de ui meerdere malen in de lengte tot aan het worteleinde in
  • Houd telkens dezelfde afstand tussen de sneden aan voor gelijkmatige snippers!
  • Draai de ui een kwartslag en snijd de ui nu in de breedte, waardoor er vanzelf snippers ontstaan. Houd telkens dezelfde afstand tussen de sneden aan voor gelijkmatige snippers!
  • Tot slot verwijder je het worteleinde
  • Je herhaalt deze stappen voor de andere helft van de ui, afhankelijk van de hoeveelheid snippers die je nodig hebt. Heb je de andere helft van de ui niet nodig? Een ui kun je bewaren in de koelkast! Bewaar het in een afgedekt schaaltje of bakje, omdat de sterke lucht van ui makkelijk overgaat op andere producten. Vooral zuivel is hier gevoelig voor!

 

Zo makkelijk is een ui snipperen! Succes!

 

Wil je een ui op een andere wijze snijden? Kijk op zomaakjehetzelf.nl voor meer handige keuken- en klustips of heerlijke recepten!

 





Related Posts

uienringen snijden
december 19, 2014

  De ui wordt veel gebruikt in gerechten. De toevoeging van een ui geeft een gerecht meer smaak. Je kunt een ui in een gerechten...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013