Ga jij ook geregeld naar de visboer voor een lekkerbekje? Een lekker stuk visfilet in een krokant jasje van deeg. Voor een lekkerbekje hoef je niet per se naar de visboer. Een lekkerbekje maken kun je namelijk ook zelf. Een lekkerbekje maken doe je met dit stappenplan!
Het lekkerbekje is een visgerecht dat heel lang wordt gegeten. De visfilet wordt door een beslag gehaald, waarna het wordt gefrituurd in olie.
In vroeger dagen werd de lekkerbek gemaakt van wijting of van kabeljauw. Vooral wijting stond bekend als een ‘goedkope’ vissoort. Het werd zelfs gekscherend ‘vis voor de poes’ genoemd. Door de filet in een krokant jasje aan te bieden, kreeg het goedkope imago een geheel andere wending. Zo werd een visje eten voor iedereen aantrekkelijk gehouden. De laatste decennia zijn bepaalde vissoorten door overbevissing beschermd geraakt. Men heeft alternatieven gezocht, onder andere in heek en de veel goedkopere Pangasius filet uit Vietnam. Volgens kenners haalt deze vissoort het qua smaak lang niet bij de echte kabeljauw.
Een lekkerbekje maken is niet moeilijk. Als je weet hoe het beslag gemaakt moet worden, is het grootste deel van het werk gedaan. Heb je dat eenmaal onder de knie, dan kun je gaan variëren met bijvoorbeeld lekkere kruiden. Een lekkerbekje maken doe je zo! Let wel, koop natuurlijk alleen verantwoorde vis met het MSC keurmerk.
Voor het maken van een viertal lekkerbekjes, heb je nodig:
Doorloop deze stappen en jij schotelt in no-time heerlijke lekkerbekjes voor:
Een lekkerbekje wordt veel gegeten met een sausje, zoals remouladesaus. Ook wordt een lekkerbekje vaak geserveerd met heerlijke friet of met tafelzuur.
Zo makkelijk is een lekkerbekje maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens naar de andere heerlijke (vis)gerechten op www.zomaakjehetzelf.nl!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.