boerenomelet maken

 

De boerenomelet is een variant op de omelet, hiertoe gevuld met ingrediënten zoals champignons, ui, erwtjes, kruiden en/of spekjes. Er zijn vele eigen interpretaties op de boerenomelet, waardoor het niet vast te stellen is, wat een traditionele boerenomelet is. Een boerenomelet maken is daarom juist zo leuk: je kunt er jouw eigen boerenomelet van maken!


Boerenomelet

De boerenomelet is één van de vele eiergerechten, zoals er ook de tortilla, het gekookte ei of de uitsmijter is. De boerenomelet wordt veel gegeten als lunchgerecht. Je kunt het eten met of zonder sneetje brood. De boerenomelet onderscheid zich van een gewone omelet door de vele extra ingrediënten. Je kunt er jouw eigen draai aan geven en die ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt. Een boerenomelet maken varieert niet van het bakken van een normale omelet. Bij het maken van een omelet wordt het ei opgeklopt met melk of room, alvorens het in de koekenpan te bakken.

 

Benodigdheden boerenomelet maken

Als aangegeven, bestaat dé boerenomelet niet. De ingrediënten die hieronder zijn weergegeven zijn nodig voor het maken van een bewezen, heerlijke boerenomelet. Voel je vrij om ingrediënten toe te voegen, dan wel weg te laten!

 

Stappenplan boerenomelet maken

Doorloop deze stappen en jij zet straks een lekkere boerenomelet op tafel!

 

Zo makkelijk is een boerenomelet maken. Eet smakelijk!

 

Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!