zelf pesto maken

 

Pesto, of wel pesto Genovese genoemd, is een saus uit de traditionele, Italiaanse keuken. Pesto kun je gebruiken als spread of toast, als saus of als ingrediënt in een gerecht. Zelf pesto maken is heel makkelijk.


Zelf pesto maken

Pesto is een saus uit de Italiaanse keuken. De officiële naam is Pesto Genovese. ‘Pesto’ betekent letterlijk: gestampt. Dit refereert aan de handeling die nodig is om de ingrediënten te mengen in de vijzel. ‘Genovese’ betekent letterlijk: uit Genua. Dit duidt erop dat het gerecht uit de stad Genua (Ligurië) komt. Pesto kun je gebruiken als een spread op een toast, als saus bij een pasta of met kip, of als ingrediënt in bijvoorbeeld een lasagne.

 

Benodigdheden zelf pesto maken

Zelf pesto maken is heel makkelijk. Dit heb nodig voor een schaaltje pesto (4 personen):

 

Stappenplan zelf pesto maken

Doorloop de volgende stappen en in een handomdraai zet jij jouw zelfgemaakte pesto op tafel!