vanillevla maken

 

Vanillevla koop je in pakken in de supermarkt. De betere vanillevla haal je in flessen bij de bio-supermarkt. De beste vanillevla maak je zelf! Vanillevla maken is makkelijk en zo doe je het!


Vanillevla maken

Vanillevla is een gerecht dat in Nederland vaak als toetje op tafel komt te staan. In veel buitenlandse keukens wordt vanillevla als een ‘raar goedje’ beschouwd. Kwalitatieve vanillevla is een zuivelproduct met echte vanille. De vanillevla in de supermarkten wordt wel gemaakt van melk, maar wordt op smaak en kleur gemaakt met allerlei kunstmatige ingrediënten. Ooit afgevraagd waarom vanillevla geel is? Noch de melk, noch de vanille is geel. En van het beetje eidooier kan het product toch niet geel worden?

 

Benodigdheden zelf vanillevla maken

Voor het zelf maken van vanillevla (750 milliliter), heb je het volgende nodig:

 

Stappenplan vanillevla maken

Aan de slag, binnen 20 minuten heb jij vanillevla op tafel:

Wist jij dat door het toevoegen van 2 eetlepels maïzena en het doorkoken van dit mengsel gedurende 1 minuut, jij makkelijk en snel banketbakkersroom kunt maken? Even laten afkoelen, waardoor de room nog wat dikker wordt. Hier een ander stappenplan voor banketbakkersroom!

Zo makkelijk is vanillevla maken. Eet smakelijk!