• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

banketbakkersroom maken

Posted by: hanlos    Tags:  banket    Posted date:  september 25, 2014  |  No comment




 

In veel lekkernijen, zoals gebak en taarten, wordt banketbakkersroom gebruikt. Dit kun je kopen in de winkel, maar banketbakkersroom maken is heel eenvoudig. Banketbakkersroom maken doe je zo!


Banketbakkersroom maken

Banketbakkersroom, of ook wel vanillebanketbakkersroom of ‘crème pâtissière’ genoemd, is een room, geel van kleur en een structuur als een stevige vla. Door de toevoeging van vanille, wordt de associatie met ‘gele vla’ al snel gelegd. De room wordt veel toegepast in de banketbakkerij, bijvoorbeeld voor taarten en gebak.

Banketbakkersroom kun je kan-en-klaar kopen of in poedervorm, waar dan alleen nog melk of water aan toegevoegd hoeft te worden. Als je van makkelijk houdt, kun je hiervoor kiezen. Houdt jij meer van lekker, dan maak je het natuurlijk zelf. Banketbakkersroom maken doe je aan de hand van dit stappenplan.

 

Benodigdheden banketbakkersroom maken

Voor het maken van banketbakkersroom he je het volgende nodig:

  • banketbakkersroom maken35 gram bloem
  • 3 eidooiers
  • 350 milliliter melk
  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • een kom
  • een garde
  • een steelpannetje
  • een schaal
  • keukenfolie

 

Stappenplan banketbakkersroom maken

Doorloop de volgende stappen en jij hebt snel heerlijke banketbakkersroom:

  • Doe de bloem en de eidooiers in een kom en meng deze tot een glad geheel. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten. Mocht het mengsel te dik zijn, dan kun je het aanlengen met een beetje melk. Doe dit beetje bij beetje.
  • Breng de melk in een steelpannetje aan de kook. Haal het van het vuur en voeg de hete melk beetje bij beetje toe aan het bloem-eimengsel. Blijf roeren
  • Giet het mengsel terug in het steelpannetje en breng het wederom al roerende aan de kook. De room begint langzaam dikker te worden
  • Laat het 3 minuten doorkoken en voeg dan de suiker en de vanillesuiker toe. Blijf roeren, totdat alle suiker is opgelost in het mengsel. Dit is het punt waarop de laatste eventuele klontjes verwijderd uit de room. Dit kun je doen met een zeef
  • Giet de room in een schaal en dek deze direct af met keukenfolie. Laat de room even afkoelen buiten de koelkast en plaats het daarna in de koelkast. De room zal in de koelkast nog wat indikken.

 

Zo makkelijk is banketbakkersroom maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

pindarotsjes maken
december 29, 2014

  Gek op chocolade en pinda’s? Dan is de pindarots dé chocolade snack bij uitstek voor jou! Pindarotsjes kun je natuurlijk...


biscuitjes maken
december 27, 2014

  Biscuitjes of ook wel kaakjes genoemd, zijn lekker bij de thee in de middag. De kinderen zijn er dol op. Biscuitjes...


tompouce maken
november 28, 2014

  De tompouce, of ook wel als tompoes geschreven, is een zoete lekkernij die vooral bij feestelijkheden wordt gegeten....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013