tzatziki maken

 

Tzatziki is een Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook. Iedereen die in Griekenland op vakantie is geweest, heeft het wel gegeten. De heerlijke frisse saus is makkelijk zelf te maken. Tzatziki maken doe je met dit stappenplan.


Tzatziki maken

Hoe vaak gebeurt het niet, dat mensen die terugkomen van vakantie die heerlijke herinneringen aan de vakantie proberen terug te halen. Dat lukt met foto’s, video’s en de meegebrachte souvenirs. Een van de beste manieren om die vakantiebeleving nieuw leven in te blazen is via het lokale eten! Je kunt een restaurantje bij jou in de buurt opzoeken, maar zelf het lokale eten proberen te maken is veel leuker en lekkerder.

Vakantiegangers uit Spanje en Italië zweren bij aioli (zie: aioli maken). Vakantiegangers die uit Griekenland terugkomen, zijn lyrisch over tzatziki. De heerlijke frisse Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook wordt veel gegeten in Griekse restaurantjes en taveernes. Zelf tzatziki maken is niet moeilijk. Tzatziki maken doe je zo!

 

Benodigdheden tzatziki maken

Voor het maken van tzatziki voor 3 a 4 personen, heb je nodig:

* de yoghurt moet stevige, dikke, volvette yoghurt zijn! Omdat je nog olie, sap en komkommer toevoegt, heb je de kans dat je anders te dunne tzatziki krijgt. Denk aan Griekse of Turkse yoghurt.

 

Stappenplan tzatziki maken

Doorloop deze stappen en jij zet snel heerlijke tzatziki op tafel:

 

Zo makkelijk is tzatziki maken. Eet smakelijk!

Wil jij misschien ook eens knoflooksaus maken? Lekker voor bij de BBQ. Kijk voor het stappenplan voor deze of andere sauzen en gerechten op www.zomaakjehetzelf.nl