sushi rijst maken

 

Bij sushi maken heeft in veel gevallen de vis een hoofdrol. Echter, zonder de rijst zou de sushi geen sushi zijn. De rol van de rijst in sushi is onmiskenbaar en behoeft daarom evenveel zorg en aandacht in de bereiding. Sushi rijst maken doe je met dit stappenplan!


Sushi rijst maken

In veel sushi gerecht is het de vis die de smaak en het uiterlijk bepaalt. Hierdoor ontstaat het idee dat de vis het meest belangrijk is. Net zo belangrijk is de rol van de rijst, die in bijna alle sushi gerechten terug komt. Het maakt niet uit welke andere ingrediënten je gebruikt, of welke sushi je maakt: maki sushi, nigiri sushi of één van de vele andere soorten … de sushi rijst komt altijd terug. Het is van groot belang dat jij op de juiste wijze sushi rijst maken kunt, want alleen dan is jouw sushi gerecht geslaagd.

De sushi rijst moet gelijkmatig gekruid zijn, moet gelijkmatig van structuur zijn en de temperatuur moet precies goed zijn, ter ondersteuning aan de koele vis. De rijst moet niet te lang koken, moet wel plakken, maar ook weer niet te veel. Belangrijk advies bij sushi rijst maken: neem er de tijd voor! Waar je met gewone rijstgerecht de rijst in 10 tot 15 minuten kunt koken, moet je voor sushi rijst maken toch zo’n 2 uur uittrekken. Gebruik alleen sushi rijst voor het maken van sushi. Deze rijst heeft veel zetmeel, wat ervoor zorgt dat de rijst plakkerig wordt. Sushi rijst maken doe je zo!

 

Benodigdheden sushi rijst maken

Voor het maken van 500 gram sushi rijst, heb je het volgende nodig. Let wel, 500 gram sushi rijst is voldoende voor een flinke hoeveelheid sushi. Je kunt ook met minder rijst uit de voeten, zeker als je beginnend sushi maker bent. Je zult dan de hoeveelheden van de ingrediënten naar verhouding moeten omrekenen.

 

Stappenplan sushi rijst maken

Doorloop onderstaande stappen en jij hebt straks de perfecte sushi rijst, voor het maken van jouw eigen sushi. Je dient de stappen zorgvuldig op te volgen, je kunt geen stappen overslaan.

 

Zo makkelijk is sushi rijst maken. Succes met sushi maken! Probeer bijvoorbeeld een deze nigiri sushi of maki sushi te maken!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!