spinazie-pesto lasagne maken

 

Lasagne kun je in veel varianten maken. Met of zonder vlees, met uiteenlopende groenten, om maar wat ideeën te noemen. Een zeer verrassende en bijzonder lekkere variant is met spinazie en pesto. Een spinazie-pesto lasagne maken, doe je zo!


Spinazie-pesto lasagne maken

Lasagne is een ovenschotel en behoort tot de traditionele, Italiaanse keuken. De schotel bevat dunne bladen van pasta met een formaat van circa 10 bij 15 centimeter. Een ovenschaal wordt gevuld met meerdere lagen van deze pastabladen, waartussen, geheel naar eigen invulling, ingrediënten, zoals vlees, groenten, kaas en/of saus worden toegevoegd. De schotel wordt op lokaal niveau veelal gevuld met producten uit de eigen regio. De naam ‘lasagne’ komt overigens uit Griekenland, wist jij dat?

Een lasagne maken is niet moeilijk. Het voordeel is, dat er eigenlijk niet veel fout aan kan zijn: je kunt jouw favoriete ingrediënten toevoegen. Deze spinazie-pesto lasagne maken is ook niet heel moeilijk. De voorbereiding kost circa 20 minuten, waarna het nog 40 minuten in de oven moet!

 

Benodigdheden spinazie-pesto lasagne

Voor het maken van deze heerlijke lasagne (circa 8 porties), heb je het volgende nodig:

* Je kunt kiezen voor zowel gedroogde lasagnebladen als ook verse lasagnebladen. Het aantal bladen dat je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal lagen dat je in de lasagne wilt. Minimaal heb je 250 gram lasagnebladen nodig (12 bladen verse lasagnebladen in één verpakking), waarmee je een lasagne van 3 lagen maken kunt.

 

Stappenplan spinazie-pesto lasagne maken

Doorloop de volgende stappen en binnen het uur zet jij een heerlijke lasagne op tafel:

Zo makkelijk is een spinazie-pesto lasagne maken!
Eet smakelijk!