• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf pesto maken

Posted by: hanlos    Tags:  sauzen    Posted date:  augustus 29, 2014  |  No comment




 

Pesto, of wel pesto Genovese genoemd, is een saus uit de traditionele, Italiaanse keuken. Pesto kun je gebruiken als spread of toast, als saus of als ingrediënt in een gerecht. Zelf pesto maken is heel makkelijk.


Zelf pesto maken

Pesto is een saus uit de Italiaanse keuken. De officiële naam is Pesto Genovese. ‘Pesto’ betekent letterlijk: gestampt. Dit refereert aan de handeling die nodig is om de ingrediënten te mengen in de vijzel. ‘Genovese’ betekent letterlijk: uit Genua. Dit duidt erop dat het gerecht uit de stad Genua (Ligurië) komt. Pesto kun je gebruiken als een spread op een toast, als saus bij een pasta of met kip, of als ingrediënt in bijvoorbeeld een lasagne.

 

Benodigdheden zelf pesto maken

Zelf pesto maken is heel makkelijk. Dit heb nodig voor een schaaltje pesto (4 personen):

  • zelf pesto maken2 eetlepels pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • ½ teentje knoflook
  • 30 gram verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • vijzel (of keukenmachine)
  • koekenpan

 

Stappenplan zelf pesto maken

Doorloop de volgende stappen en in een handomdraai zet jij jouw zelfgemaakte pesto op tafel!

  • Zet de koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Let op: geen olie of boter gebruiken. Laat ze even afkoelen.
  • Doe de pijnboompitten, kaas, knoflook in de vijzel en maal alles fijn. Heb je geen vijzel, of wil je het makkelijk doen, dan kun je het ook in de keukenmachine fijn malen.
  • Voeg de basilicumblaadjes en de olie toe en maal het geheel tot een smeuïge massa.
  • Jouw pesto is klaar. Met een beetje peper en zout kun je het geheel nog op smaak brengen.
  • Wist jij dat je pesto enige tijd kunt bewaren? Doe de pesto in een schone pot of schaaltje. Schenk er een dun laagje olijfolie over. Zorg ervoor dat er géén pesto aan de randen van jouw potje zit, welke niet onder de olie komen te zitten. Deze restjes pesto kunnen dan alsnog bederven en dan moet je alles weggooien.
  • Zo makkelijk is zelf pesto maken! Eet smakelijk!

 





Related Posts

rabarber maken
januari 9, 2015

  Rabarber is een heel eenvoudig, maar uitermate lekker gerecht. Je maakt het van de rabarberplant en is heel simpel...


worcestersaus maken
oktober 24, 2014

  Worcestersaus, of ook wel als worcestershiresaus bekend, is een gefermenteerde saus, behorende tot de familie van de sojasaus....


sojasaus maken
oktober 24, 2014

  Sojasaus wordt vooral veel gebruikt in de Oosterse keuken. Omdat de Oosterse keukens onderling ook weer sterk verschillen,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013