nigiri sushi maken

 

Er zijn vele soorten sushi. In Nederland zijn de meest bekende de maki sushi en de nigiri sushi. Laatstgenoemde is een klompje sushi rijst met een ander ingrediënt, veelal vis, hier bovenop. Nigiri sushi is meer dan alleen rijst en vis. Een sushi chef mag zich pas na lange tijd een specialist noemen. Toch hoef jij niet naar een sushi restaurant voor lekkere nigiri sushi. Je kunt ook zelf leren hoe je nigiri sushi maken moet. Wordt jij een ware sushi chef? Nigiri sushi maken doe je zo!


Nigiri sushi maken

Nigiri sushi is een klompje van rijst met een andere ingrediënt als topping, veelal vis, groenten of omelet . Onderschat bij sushi de rol van de rijst niet. De rijst moet gelijkmatig gekruid zijn, een gelijkmatige structuur hebben en ook de temperatuur moet de koele vis aanvullen. Kortom, de rijst en de vis moeten met elkaar in balans zijn. Alleen dan is jouw sushi geslaagd. Voor nigiri sushi maken geldt niet anders! Hoe je perfecte sushi rijst maken kunt, lees je hier!

 

Nigiri sushi kan gemaakt worden met een enorme keuze aan ingrediënten. Denk aan vissoorten, als zalm, tonijn, makreel, kreeft, schol, bot, rode mul, inktvis of rode snapper. Je kunt het ook maken met vlees, zoals foie gras of rundvlees. Liever vlees of vis? Leg er een gegrilde (shishito)peper op of een omeletreepje.

 

Basistechniek nigiri sushi maken

Welke topping (‘neta’) je ook gaat gebruiken, je zult de basistechniek van nigiri sushi maken onder de knie moeten krijgen. Heb je dat door, dan baart oefening echte kunst.

 

Zo makkelijk is nigiri sushi maken. Itadakimasu!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!