Maki sushi maken

 

Sushi eet je in zogeheten sushi restaurants. Deze zijn in de laatste decennia sterk in opkomst. Het wordt zelfs thuisgebracht! Voor de lekkerste sushi hoef je de deur niet uit, je kunt ook zelf sushi maken. Dat vergt wat geduld en oefening. Er zijn vele soorten sushi. In Westerse landen zijn Nigiri sushi en Maki sushi de meest bekende. Van Maki sushi zijn meerdere varianten. Maki sushi maken doe je met dit stappenplan.


Maki sushi maken

Maki sushi zijn rolletjes waarbij de rijst en een ander ingrediënt in nori wordt gerold. Nori zijn de vellen van zeewier. Er zijn verschillende soorten maki sushi: Hosomaki, Futomaki en Urimaki. In veel gevallen wordt de naam Maki sushi gebruikt voor Hosomaki.

 

Hosomaki betekent ‘dunne rol’ in het Japans. Met een speciale techniek, doe even wat oefening vergt, rol je het ingrediënt (bijvoorbeeld vis) met de rijst in het nori vel. In dit geval betreffen het dunne rollen. Een goede maki-kok weet de vulling precies in het midden van de rol te plaatsen. Futomaki zijn daarentegen dikkere rollen van zeewier, waarin een enorme variëteit aan vulling kan worden verwerkt. Specialisten op gebied van Maki sushi kunnen hier de meest fantastische creaties van maken. Uramaki zijn hetzelfde als Futomaki sushi, waarbij de nori niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant van de rol komt.

 

Benodigdheden Maki sushi maken

Er wordt verder ingegaan op het maken van Maki sushi (Hosomaki). Voor het maken van één rol Maki sushi, heb je het volgende nodig:

 

* de keuze in ingrediënten is eindeloos. Denk naast vis, zoals zalm, tonijn of krab, ook eens aan een reepje groente of fruit of aan een stukje vlees!

 

Stappenplan Maki sushi maken

Aan de slag. Met onderstaande stappen maak jij jouw eigen Maki sushi. Mocht het niet gelijk lukken de eerste keer, blijf dan oefenen. Want bij sushi geldt zeker: oefening baart kunst!

 

 

Zo makkelijk is Maki sushi maken. Eet smakelijk! Itadakimasu!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!