• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

lemon curd maken

Posted by: hanlos    Tags:  banket    Posted date:  september 29, 2014  |  No comment




 

Heerlijke friszoete lemon curd maak je makkelijk zelf. Je gebruikt lemon curd als vulling voor jouw zelfgemaakt banket, zoals taarten, gebak of scones. Lemon curd maken doe je makkelijk en snel aan de hand van dit stappenplan.


Lemon curd maken

Lemon curd is een vulling op basis van boter, eigeel, suiker en natuurlijk citroen. Vooral in Groot-Brittannië kent lemon curd een rijk verleden. Al aan het einde van de 19e eeuw werd lemon curd, als alternatief voor jam, geserveerd met brood en scones bij de thee.

Lemon curd gebruik je als vulling op bijvoorbeeld scones, muffins of op de pannenkoeken. Je kunt het ook als hoofdbestanddeel maken en een heerlijke lemon curd taart maken. Omdat lemon curd met eieren wordt bereid, is het beperkt houdbaar. Koop je lemon curd uit de winkel, dan is het langer houdbaar door de toevoeging van kunstmatige stoffen. Maak je het zelf, dan kun je het in de koelkast iets langer bewaren, maar ook dat niet onbeperkt.

 

Benodigdheden lemon curd maken

Voor het maken circa 600 milliliter lemon curd, heb je nodig:

  • banketbakkersroom maken220 gram fijne kristalsuiker
  • 175 milliliter citroensap
  • 70 gram boter op kamertemperatuur
  • 6 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zeezout
  • een garde
  • een pan met water
  • een mengkom
  • een zeef
  • afsluitbare potten

 

Stappenplan lemon curd maken

Jouw eigen lemon curd maak je met dit stappenplan:

  • Zorg ervoor dat de potten die je gebruikt gesteriliseerd zijn. Je kunt de potten en deksels 10 minuten koken in water
  • Doe de suiker, het citroensap, het vanille-extract, 3 volledige eieren en 3 eidooiers in de mengkom en meng alles met de garde goed door elkaar
  • Breng de pan met water aan de kook en zet het vuur zacht, langzaam door laten koken
  • Zet de mengkom met het mengsel bovenop de pan
  • Blijf het mengsel kloppen, totdat het mengsel gaat binden
  • Haal de kom van de pan en klop vervolgens de boter en het zout door het mengsel
  • Giet het mengsel door een zeef
  • Schep de curd in de potten en laat de curd afkoelen. Pas als de lemon curd is afgekoeld, doe je het deksel op de pot.
  • Je bewaart lemon curd in de koelkast. Door de koeling dikt de curd nog iets verder in. Let op, je kunt het niet onbeperkt bewaren, vanwege het gebruiken van verse eieren. Na maximaal 3 weken is verstandig de lemon curd niet meer te consumeren!

 

Zo makkelijk is lemon curd maken. Eet smakelijk!

Kijk eens verder op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere recepten!

 





Related Posts

pindarotsjes maken
december 29, 2014

  Gek op chocolade en pinda’s? Dan is de pindarots dé chocolade snack bij uitstek voor jou! Pindarotsjes kun je natuurlijk...


biscuitjes maken
december 27, 2014

  Biscuitjes of ook wel kaakjes genoemd, zijn lekker bij de thee in de middag. De kinderen zijn er dol op. Biscuitjes...


tompouce maken
november 28, 2014

  De tompouce, of ook wel als tompoes geschreven, is een zoete lekkernij die vooral bij feestelijkheden wordt gegeten....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013