kroepoek maken (bawang)

 

Kroepoek is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. In Nederland is de kroepoek op basis van garnalen (kroepoek oedang) het meest bekend, maar er zijn wel 30 soorten kroepoek. Een andere, heerlijke kroepoek is die op basis van knoflook (krupuk bawang). Kroepoek maken is niet heel moeilijk. Kroepoek maken doe je zo


Kroepoek maken (bawang)

De kroepoek bawang wordt gemaakt van onder andere tapiocameel en knoflook. Tapiocameel wordt gemaakt van de cassavewortel. Er zijn wel 30 soorten kroepoek in de Indonesische keuken. Lang niet alle kroepoek is bekend onder het Nederlandse volk. Dat komt mede doordat in Nederland kroepoek met name bekend is geworden van de zakken in de supermarkt en van de afhaal Chinees. Deze kroepoek is met name gebakken meel. De ‘supermarkt kroepoek’ krijgt smaak en kleur door het toevoegen van smaak- en kleurstoffen. Dat heeft niet altijd iets meer met de traditionele keuken te maken. De lekkerste kroepoek maak jij voortaan gewoon zelf! Kroepoek maken doe je met een kleine beetje hulp van zomaakjehetzelf.nl!

 

Kroepoek maken (bawang)

Voor het maken van een schaal zelfgemaakte kroepoek bawang, heb je nodig:

 

Kroepoek maken (bawang)

Met onderstaand stappenplan zet jij in een handomdraai heerlijke kroepoek bawang op tafel!

 

Zo makkelijk is kroepoek maken. Je kunt de kroepoek serveren met bijvoorbeeld een schaaltje zelfgemaakte pindasaus! Eet smakelijk!

 

Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor nog méér recepten, bijvoorbeeld kroepoek oedang!