Een heerlijke en vegetarische Italiaanse pastamaaltijd maak je met kaastortellini met paprikasaus. Het kost niet veel tijd om te maken en kinderen zijn er dol op!
Kaastortellini met paprikasaus
Voor het maken van deze overheerlijke maaltijd voor 4 personen heb je het volgende nodig:
1 rode paprika - 1 gele paprika
- 60 gram amandelschaafsel
- 8 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram kaastortellini
- 1,7 deciliter olijfolie
- 30 gram gerapste pecorino kaas
- een oven
- een pan
- schone plastic zak (boterhamzakje)
- een keukenmachine
De tortellini kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Neem dan in ieder geval de verse tortellini. Die vind je in het koelvak. Je kunt er ook voor kiezen om zelf tortellini te maken. Hoe je dat doet, lees je hier: zelf tortellini maken
Aan de slag
Volg de onderstaande beschrijving en zo maak je een heerlijke maaltijd van kaastortellini met paprikasaus!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, indien mogelijk op stand: grill
- Was de paprika’s en snijd ze in grote stukken
- Verwijder de zaden en zaadlijsten
- Leg de stukken paprika met de schil naar boven op de bakplaat
- Plaats de bakplaat in de oven
- Laat de paprika’s net zólang in de oven dat de schil zwartgeblakerd is
- Haal ze uit de oven en doe ze in de plastic zak, laat ze hierin afkoelen
- Leg ondertussen het amandelschaafsel op de grillplaat
- Plaats deze in de oven voor hooguit 1 a 2 minuten, blijf erbij!
- Het amandelschaafsel moet hooguit lichtgeroosterd worden, niet zwart aanbranden!
- Was de lente-uitjes en snijd het witte gedeelte van de uitjes grof
- Bewaar de groene stengels van de uitjes even apart
- Haal nu de paprika stukken uit de plastic zak en verwijder het zwartgeblakerde vel
- Het vel moet makkelijk los te halen zijn
- Doe de paprika, de grof gesneden uitjes, het amandelschaafsel, de knoflook in een keukenmachine en maal alles fijn
- Kook de pasta al dente in een pan met licht gezouten kokend water
- Let op, verse pasta’s zijn snel gaar. Véél eerder dan gedroogde pastasoorten
- Giet de pasta af en doe het terug in de pan
- Voeg de paprikasaus, de olijfolie en de geraspte kaas toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar. Een beetje zout en peper kunnen naar smaak worden toegevoegd.
- Snijd voor de garnering de groene stengel van de lente-uitjes in klein ringetjes
- Serveer de pasta in een pastabord met een handje van de gesneden groene lente-uitjes
Eet smakelijk!