Börek is een heerlijk, hartig Turks gerecht. Het bevat verschillende soorten kaas. Börek maken is makkelijk. Het is binnen een uur klaar en dan heb je een lekker gerecht klaargemaakt. Börek maken doe je met dit stappenplan.
Börek, ofwel in het Turks: su böregi, wat feitelijk waterbörek betekent, is een hartig gerecht dat wordt gegeten in de landen die ooit behoorden tot het Ottomaanse rijk. Je vindt het dus zeker terug in de Turkse keuken.
Het gerecht wordt gemaakt met (filo)deeg, dat onder andere ook voor Vietnamese loempia’s wordt gebruikt en verschillende soorten kaas. Het meest wordt de kaassoort beyaz peynir gebruikt, een schapenkaas vergelijkbaar met feta. Het is ook mogelijk om het met vlees of groente te maken. In het laatste geval wordt veel spinazie gebruikt. Börek maken doe je zo!
Voor het maken van börek voor 4 personen, heb je nodig:
* In plaats van kaas kun je ook kiezen voor spinazie (al dan niet in combinatie met witte kaas) of vlees!
Doorloop deze stappen en jij hebt binnen het uur een heerlijke börek:
Zo makkelijk is börek maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.